CROPIX
JAVNA POLEMIKA

ŽESTOKI OBRAČUN BRUNE MARIĆA I JOŠKA JELIČIĆA NAKON TV EMISIJE 'Do jučer si virio iz stražnjice Zdravka Mamića, a sada glumiš velikog stručnjaka...'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. listopad 2016. 16:03

Nakon što je Vladimir Gredelj, kao zakonski opunomoćenik Brune Marića, prozvao Matea Besuana da je svojim komentarima odgovoran za divljački napad na daruvarskog suca, popularno Oko sokolovo odgovorilo mu je u televizijskoj emisiji Stadion.

- Marić je kao nogometni sudac javna osoba i kao takav se mora suočiti s kritikama koje uslijede nakon što donese lošije odluke na terenu. Činjenica jest da je u nekoliko zadnjih godina imao sudačkih propusta - poručio je Beusan. Uz Beusana je vrlo odlučno stao i Joško Jeličić, stručni komentator HTV-a.

- Bruno Marić je zadnjih godina u nekoliko navrata oštetio Hajduk. Znate, čudno je kada se pogreške ponavljaju uvijek na štetu iste momčadi. Bio sam igrač i dobro znam o čemu govorim. Marić bi kao sudac morao biti izvan svih scena, praktički anoniman, a on ima više konferencija za novinare od većine igrača, a i više sudskih tužbi od Donalda Trumpa. To nije normalno - kazao je Jeličić.

Split, 111016.
Nogometni sudac iz Daruvara Bruno Maric je za ruckom u restoranu u Stobrecu napadnut i udaren u glavu. Marica su kola Hitne pomoci dovela u splitsku bolnicu na Firulama gdje mu je pruzena prva pomoc.
Na fotografiji: Bruno Maric u bolnickoj cekaonici
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilić / Hanza Media

HTV-ov komentator brzo je dočekao odgovor Brune Marića:

- Joško Jeličić me nije propustio omalovažiti u svom nastupu, jer se mora solidarizirati s onima koji mu daju mogućnost da glumi britkog stručnjaka. Čovjek koji sebi dopušta trenera Keka nazivati trenerom koji ne zna, iako trenerskog staža nema ni minute. No, Jeličić je pokazao kako ima nepogrešiv osjećaj koga treba omalovažavati, kao što je to pokazao omalovažavajući Zdravka Mamića kojem je dojučer virio iz guzice.

- Ali, kada je shvatio da na TV platformi može steći simpatije u javnosti, nije dvojio ni sekunde, jer sigurna formula za uspjeh se ne propušta. Iako docira cijeloj sportskoj javnosti, pozivam ga da barem pročita knjigu Pravila nogometne igre. Tada bi imao barem malo vjerodostojnosti da priča o sucima. I da parafraziram osobu koju često pitaju za mišljenje, pročitao sam više knjiga nego ih je Jeličić u životu vidio, ali ne bih sebi dopustio da u ovakvom trenutku sebi kupujem trenutak samopromocije. Jer, činjenicu da je Jeličić omražen kod navijača Hajduka zbog odlaska u Dinamo, neće promijeniti pljuvanje po Bruni Mariću i omalovažavanje Keka i Mamića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 05:05