SUBAŠIĆ PRIZNAO

'Budimo pošteni, Dinamo je bolji, Modri su priča za sebe! Ne znam hoću li ostati'

Piše: Mario VelićObjavljeno: 21. studeni 2011. 15:40

Opravdanja nakon poraza kod Lokomotive nema. Motiviran protivnik, brojni izostanci, nedostatak sreće... Na to se mogu „izvlačiti“ neke ekipe, ali ne i one koje se poput Hajduka, barem deklarativno, bore za titulu. Nije stoga lako bilo ni Danijelu Subašiću razgovarati s nama, slaba mu je utjeha to što je on bio daleko najbolji među Bijelima kada su tri boda otišla u nepovrat.

- Stvarno ne znam što kazati, nisam ja taj koji može nekome soliti pamet, davati neke analize... No, činjenica je da smo katastrofalno ušli u utakmicu, katastrofalno je i završila. Znamo da nas svaki protivnik, bilo na Poljudu, bilo u gostima, dočekuje maksimalno napaljen, mi ovaj put na to nismo odgovorili trkom i borbenošću. Zašto? Ja stvarno ne mogu odgovoriti na to pitanje, opravdanja nema, svi smo podbacili. Nije problem u treneru Balakovu, pripremio nas je kao za svaku utakmicu, problem je bio u nama igračima. Sve to je bilo jako ružno za gledati.

Pitanje je može li ova ekipa uopće bolje?

- Tu se slažem s trenerom, treba vremena. Ja vjerujem da možemo biti bolji, ali tek u budućnosti. Imamo mladu momčad, svako treće kolo netko debitira, mnogo je promjena koje diktiraju neki vanjski faktori. Ovosezonska pojačanja ne igraju, ozljede su ih sputale, nije ni njima lako u ovoj situaciji. Ne želim da sve ovo zvuči kao alibi, no činjenica je da je Tičinović morao na desnog beka, a igra krilo ili polušpicu, jer nemamo igrača.

Nemaju igrača, a željeli su se s Dinamom boriti za titulu. Sad je na vidjelo izbila za vas tužna realnost.

- Moramo biti pošteni i kazati da je Dinamo bolji. To je klub koji igra Ligu prvaka i ima deset bodova više od nas, to sve govori. Pa oni imaju 25 podjednakih igrača, golem kadar, a mi smo tanki. Hajduk sada ima šest ili sedam stožernih igrača, ako zakažu jedan ili dvojica na nekoj utakmici teško je možemo dobiti, a kamoli kad protiv Lokomotive podbacimo svi. Dinamo je priča za sebe, mi moramo samo šutjeti i boriti se.

Tako smo došli i na pitanje svih pitanja - hoće li Subašić potpisati novi ugovor s Hajdukom? Aktualni mu istječe na ljeto, može otići bez obeštećenja, a trakavica oko produženja vjernosti s Bijelima traje već mjesecima.

- Ne znam što će biti, stvarno ne znam... Rekao sam već ranije da nije problem ako ostanem u Hajduku još deset godina, i dalje stojim pri tome. S moje strane nije problem, no nisam ništa definitivno pričao do sada. Mislim da je najbolje da pričekam zimski prijelazni rok, tada će se znati moja konačna odluku. Odvagnut ću, vidjet ćemo hoće li biti nekakvih ponuda. Tek tada moći ću kazati potpisujem li novi ugovor i ostajem li u Hajduku ili odlazim - otkrio nam je Danijel Subašić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 09:14