Vladimir Dugandžić / CROPIX
HAJDUK U SARAJEVU

Bugar uoči Željezničara: 'Zaigrat će Gabrić, zato je tu. Dobiti će poluvrijeme...'

Gabrić nam mnogo znači, još jedan iskusan igrač u kojem je Hajduk dobio pojačanje. Hajduk je sretan što je u fizičkoj spremi da već može igrati - kazao je bugarski stručnjak
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 05. listopad 2011. 22:33

Drago Gabrić se sutra potpuno vraća nogometu! Samo 137 dana nakon teške prometne nesreće koju je jedva preživio i točno 139 dana nakon posljednjeg susreta kojeg je za bivši klub Ankaragucu igrao protiv Antalyaspora Gabrić će opet zaigrati u sutrašnjem prijateljskom susretu Hajduka protiv Željezničara na sarajevskoj Grbavici.

Moglo se to naslutiti kada se Gabrić našao na popisu putnika za Sarajevo, i Gabrić je govorio 'nisam na izletu', a to je konačno potvrdio i trener 'bijelih' Krasimir Balakov na presici dan uoči susreta.

- Zaigrat će Gabrić, zato je tu. Sto posto će dobiti poluvrijeme, u našoj strategiji bit će barem 45 minuta na travnjaku pa ćemo vidjeti - najavio je Balakov koji se kao i svi na Poljudu raduje rapidnom Gabrićevom napretku.

- Gabrić nam mnogo znači, još jedan iskusan igrač u kojem je Hajduk dobio pojačanje. Hajduk je sretan što je u fizičkoj spremi da već može igrati. S njim međutim treba biti strpljiv - kazao je bugarski stručnjak.

A Gabrić će vjerojatno do početka susreta (18.30 sati) odbrojavati minute.

- Presretan sam. Od kada sam prije četiri i pol mjeseca nastradao prošao sam trnovit put. Pogotovo sam sretan jer sam prije mjesec i pol dana kada sam prvi put dotaknuo loptu vidio koliko sam tada bio hendikepiran u odnosu na ostale. Sada sam ravnopravan sa svima, uključujem se u borbu za mjesto u momčadi sa suigračima. To je predivan osjećaj! Nadam se da ću pomoći Hajduku - najavio je Gabrić.

Nevjerojatno, ali povratak Gabrića u bijelom dresu uslijedit će u Sarajevu, baš gradu pjevača Kemala Montena čije je stihove 'Vratio sam se živote, otj'ero sam dane sive, imaš li za mene još ljepote, vratio sam se opet među žive' istetovirao na desnoj nadlaktici nakon nesreće!

- Tu sam tetovažu baš posvetio nesreći...

Trabzonspor ga je nakon nje ostavio na cjedilu, raskinuo ugovor i sada su na sudu, njegov Hajduk nije.

- Ljut sam u jednu ruku na Trabzonspor, ali ima drugih koji me vole i cijene. Nadam se da ću im to vratiti. Što te ne ubije, jača te. Prvo se moram dokazati da mogu biti među 11, a onda možemo pričati o minutaži - istaknuo je Gabrić.

Bacio je tako veliki povratak Gabrića sjenu događanja od utorka, kritike predsjednika uprave Hajduka Hrvoja Maleša upućene između ostalih i Balakovu. Na rezultat u Karlovcu i izbor igrača, pa i taktiku. Bugarin se na to nije želio osvrtati.

- Nećemo komentirati takva pitanja. Ostavimo to za drugi put - rekao je Balakov i pozvao da na Grbavici bude prava fešta.

- Želimo da ovo bude praznik i za naše i domaće navijače, da odigramo dobru utakmicu u kojoj ćemo korigirati ono što nije bilo dobro, isprobati neke igrače... Neka bude prava rođendanska fešta!

Željezničar je Hajduku stigao u goste na proslavu 99. rođendana kada je bilo 0:0, Hajduka je sada stigao u goste Želji na 90. rođendan kluba s Grbavice. Pritom će se od nogometa službeno oprostiti i bivši hajdukovac, sada sportski direktor Željezničara Bulend Biščević, kao i druge dvije legende Želje Edis Mulalić i Almir Gredić.

U prodaji su u Željezničaru pustili osam tisuća ulaznica, dok istovremeno domaćini kažu kako očekuju između 600 i 800 navijača Hajduka.

U Sarajevo je stiglo 18 hajdukovaca: Stipica, Vugdelija, Vejić, Maloča, Glumac, James, Lima, Andrić, Trebotić, Luštica, K. Ljubičić, Pešić, Ahmad i Anas Sharbini, Vuković, Gabrić, Tomasov i Sarić. Nema reprezentativaca Subašića, Inohe, Lendrića, Vukušića, Tičinovića, Kukoča, Kalinića dok su Brkljača i Milićević ozlijeđeni. Na vratima će krenuti mladi Stipica.

- Gledao sam Željezničar u 4:0 pobjedi nad Slobodom, treba se pripaziti, no nema treme, osim pozitivne. Potrudit ću se da moja mreža ostane netaknuta, a ostalo je na suigračima - istaknuo je Stipica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 20:24