Vladimir Dugandzic / CROPIX
NOVI TRENER NA POLJUDU

BURIĆ 'Dalmatinci su vrijedni i kreativni, imamo i emociju i mentalitet. Takav će biti i Hajduk'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. lipanj 2015. 15:34

Prvim danom lipnja Hajduk je predstavio novog trenera, Damira Burića, točnije predsjednik Uprave Marin Brbić koji se prvi obratio javnosti:

- Damir je od početka naše potrage za novim trenerom bio naš prvi izbor. Kroz medije su se provlačila brojna imena, ali iz objektivnih okolnosti Damir nije mogao ranije preuzeti momčad. Neki su govorili kako je Vučević prijatelj s njim i to želim demantirati. Damir i ja smo se našli prije dvije godine i već smo tada razgovarali oko njegova angažmana. Od tada smo u kontinuiranom kontaktu.

Riječ je potom dobio i Burić:

- Hvala predsjedniku, sportskom direktoru i Nadzornom odboru koji su me podržali. Ne smijemo zaboraviti da je Hajduk veliki klub i uvijek će ostati veliki. Jako sam sretan i ponosan što sam dobio priliku na Poljudu. Dat ću sebe i pokušat ću svoj know-how iz inozemstva primijeniti kako bih podigao Hajduk na viši nivo. Klub je dobro posložen, u razgovoru s ljudima iz kluba stekao sam pozitivan dojam. Tu atmosferu želim prenijeti na momčad. Jako sam nestrpljiv, jedva čekam početi s radom. Meni je najdraže i najsretniji sam kad sam na terenu.

Na koliko je ugovor potpisan, uklapa li se u gabarite?

- Ugovor je potpisan na dvije godine i uklapa se u gabarite, što god to značilo - odgovorio je Brbić.

Gledali ste Hajduk, gdje ste treba pojačati?

- Prvo treba analizirati postojeće stanje. Imamo samo dva tjedna rada do prve službene utakmice, a za trenažni je proces potrebno više vremena. Nemam puno vremena, a moramo brzo djelovati - kazao je Burić.

Koliko ste pratili Hajduk?

- Utakmice putem videa pokazuju samo trenutno stanje. Ono psihičko i fizičko stanje te karakter mogu osjetiti samo kada budem radio s njima. Svima ću dati šansu da se pokažu. To su mladi momci, svi moramo imati strpljenja i podržati ih.

Ovo vam je prvi samostalni posao u karijeri?

- U radu u inozemstvu kao pomoćni trener morao sam puno raditi u analizi i pripremi treninga, analizi protivnika...Naučio sam posao trenera radeći u omladinskoj školi Freiburga koja je izbacila puno vrhunskih igrača. Poznajem sve probleme kroz koje igrači prolaze od sazrijevanja do stasanja. Nadam se da ću imati dovoljno vremena pokazati sve što znam.

Koji su vaši temeljni postulati?

- Disciplina i rad su baza. Moramo nadograditi neke male finese u radu, odnos prema analizama utakmica, promjena sustava igre...Moji prethodnici Vukas, Poklepović i Tudor su dobro odradili svoj posao i hvala im na tome. Svi su oni imali udjela u ostvarenju Hajdukova cilja.

Koju nogometnu filozofiju njegujete - njemački dril, mediteranska lepršavost ili neki miks?

- Mi Dalmatinci smo vrijedan i kreativan narod, imamo i emociju i mentalitet. To moramo iskoristiti. U kojem ćemo sustavu igrati, to ću vam moći odgovoriti kada upoznam momčad da vidim što je moguće s njom. Za to će trebati vremena.

Tko će vam biti u stožeru?

- O imenima još ne bih, ne volim govoriti prije vremena, ali daleko smo u razgovorima.

Koji su ciljevi stavljeni pred Burića?

- Ovu sezonu i sezonu prije spominjali smo ciljeve i nepotrebno je da ih sada ponavljam. Važno je da se dignemo na viši nivo, pa će iz tog dobrog rada proizaći i dobar rezultat. Očekujemo brži, mlađi i kvalitetniji Hajduk - kazao je sportski direktor Goran Vučević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 22:45