GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
NAJVEĆE IZNENAĐENJE PRVENSTVA

Čabraja je napravio sjajan posao, Lokosi su moćni, trkački jaki, nemilosrdni: ‘Nitko to nije očekivao...‘

Nakon četiri odigrane utakmice, nogometaši Lokomotive na svom kontu imaju čak deset bodova
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. kolovoz 2021. 18:42

Sve su ljepši dani na Kajzerici, iz kola u kolo sve je širi osmijeh na licima svakoga kome je stalo do Lokomotive.
Domaćom, uvjerljivom 4:0 (3:0) pobjedom protiv Istre 1961, Lokosi su pokazali da ih nije poremetila ni odgoda prošlotjedne prvenstvene utakmice s Rijekom. Nastavili su igrati u jakom ritmu, nastavili su pozitivni niz i u četiri su utakmice upisali tri pobjede i remi, osvojivši čak 10 bodova!

Ni najveći optimisti u klubu svakako se nisu nadali ovakvom ulazu u sezonu obnovljene momčadi, s novim trenerom, Silvijom Čabrajom. Napravio je Čabraja sjajan posao, Lokosi djeluju moćno, trkački jako, disciplinirani su, odgovorni i organizirani, natjecateljski orijentirani. Nema tu “umiranja u ljepoti”, nema tu poteza više, ali malo tko može adekvatno odgovoriti na agresivnost i visoki presing Lokosa. I što je najvažnije, nemilosrdno kažnjavaju svaku pogrešku suparnika, najbolje je to na svojoj koži osjetila Istra...

Milićevićev posluživao

A među najboljim Lokosima u dvoboju s Istrom bio je lijevi branič, Ivan Milićević (23). Po dva su pogotka postigli Dabro i Aliyu, svakome je po jednom asistirao Milićević, preciznim centaršutevima s lijevoga boka. Milićević je na Kajzericu došao prije tri godine iz Širokog Brijega, bio je na posudbama u Varaždinu i Dubravi, a prošlu je sezonu proveo u sarajevskom Željezničaru (23 utakmice, dva pogotka, jedna asistencija).

I nametnuo se Čabraji kao prvo rješenje za poziciju lijevoga braniča, iako je baš na tom mjestu konkurencija najjača, tu su još, naime, Pivarić (“preselio” je na lijevo krilo), Marković, Musa i Čeliković! Ustalio se Milićević u sastavu i protiv Istre je odigrao svoju najbolju utakmicu u majici Lokosa...

- Da, bila mi je to najbolja predstava u Lokomotivi. Brzo sam se prilagodio, od ranije poznajem neke igrače, tako da sam se uklopio bez problema. Imao sam dobru sezonu u Željezničaru, nadam se da će ova biti još bolja - kaže Milićević.

Kako biste usporedili “klubove s tračnica”, Lokomotivu i Željezničar?

- Ha, ha... Oba kluba imaju bogatu tradiciju, a zanimljiv bi bio međusobni okršaj. Teško mi je reći tko je bolji, ali kad bi Lokomotiva igrala ovako kao protiv Istre, bila bi bolja od Želje. Stvarno smo dobro izgledali, trener je od nas tražio visoki presing i takvim smo načinom igre “slomili” Puljane i stvarali smo prilike za pogodak. Nadigrali smo Istru i našoj pobjedi nema zamjerke.

Osvojili ste deset bodova u četiri utakmice - jeste li očekivali ovako dobar prvenstveni start?

- Ne, nisam. Ma nitko to nije očekivao, stvarno smo najveće prvenstveno iznenađenje. Trener je izvrsno posložio momčad, dobro igramo, prati nas rezultat i prezadovoljni smo

Kakvi su ovosezonski dometi Lokosa?

- Nastavimo li ovako igrati, vjerujem da ćemo se boriti za plasman u vrhu ljestvice! Nema razloga da ne bude tako, dobra smo momčad, iz dana u dan sve smo bolji i uigraniji, pobjede nam donose samopouzdanje i bit će još mnogo radosti za nas ove sezone – smatra Milićević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:59