Nenad Dugi / CROPIX
SVE KOMENTIRA

Čačić dijeli lekcije Mourinhu: 'Nije smio klečati, poruka koju šalje igračima je pogrešna'

Znate kako ja biram igrače koji će raspucavati s bijele točke? Kažem 'pucaš ti, ti i ti', i gotovo. Time preuzmem odgovornost na sebe - pričao je trener Dinama
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. travanj 2012. 13:51

Ante Čačić, definitivno, nije bezličan lik. Nije od onih koji će pred mikrofonima pričati samo o "ciljevima i ambicijama", nakon čijeg će izlaganja notesi ostati prazni. Ima mišljenje o svemu, ne ustručava se dotaknuti niti ministra Jovanovića, svojeg prethodnika na klupi Krunu Jurčića, a ne srami se niti analizirati rad Josea Mourinha.

Pa ako već svaki čovjek na svijetu ima mišljenje o velikom Portugalcu i razlozima zašto je Real ispao iz Lige prvaka, zašto ga ne bi mogao imati Ante Čačić?

Koji je, osim što je trener, i veliki navijač Reala. Naravno, svatko će na svoj način protumačiti to što trener Dinama "dijeli lekcije" treneru Reala, nekima će to biti simpatično, drugima smiješno, trećima bahato.

U svakom slučaju, Čačić ima svoje viđenje i ne stidi ga se reći.

- Bayern je bio bolji u obje i zasluženo je pobijedio - započeo je Čačić, onda krenuo i na druge teme, ali se vratio na Real.

- Moram reći da je Mourinho napravio gaf koji ja nikad ne bih napravio - zaintrigirao je Čačić prisutne te potom nastavio:

- Ne može trener onako kleknuti kod izvođenja jedanaesteraca, poruka koju šalje igračima potpuno je pogrešna. Što to znači? "Dečki, više ništa nije u našim rukama, možemo se samo moliti da nam Bog pomogne, on određuje što će biti?!" Premda su jedanaesterci lutrija, trener mora učiniti sve da njegovi igrači budu spremni za pucanje. A ovo klečanje daje sasvim drugu poruku, psihološki nedvojbeno negativno utječe na igrače. Moram priznati, cijenim Mourinha i njegov način rada, njegov karakter i ovaj me postupak jako neugodno iznenadio. Ako je on klonuo, kako se tek oni osjećaju? - konkretno je i temeljito objasnio Čačić.

Pitate se kako kod izvođenja jedanaesteraca reagira Čačić? Vidjeli smo ga protiv Istre u Kupu. Njegova je momčad bila na rubu ispadanja, a mora se priznati, sve ono što zamjera Mourinhu, on je napravio suprotno. Bio je miran kao špricer.

- Što bih trebao? Skakati uokolo i vikati? Pustio sam igrače da mirno obave svoj posao, pa što bude. Mogu ih samo dekoncentrirati i napraviti im dodatan pritisak. Znate kako ja biram igrače koji će raspucavati s bijele točke? Kažem "pucaš ti, ti i ti", i gotovo. Time preuzmem odgovornost na sebe, nemam ih što pitati jesu li spremni, mogu li pucati i slično... Kamoli da klečim, plačem ili skačem, to može donijeti samo loše posljedice. Zato me i začudio jedan Mourinho, on kleči...

Mourinho, vječita tema u Maksimira. Neki se s njim žele fotografirati, drugi ga kritiziraju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 15:19