Zagreb, 130509.Stadion u Maksimiru.Finale Kupa Hrvatske prva utakmica Dinamo protiv Hajduka.Na slici: Ivan Tomacek slavi nakon gola Sammira iz jedanesterca.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
I MAMIĆ ČESTITAO

Čačić ima viziju: 'Opasni smo s bokova, to je ono što tražim! Tomečak je bio najbolji'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. siječanj 2012. 12:21

Nakon remija s BiH trećeligašem, protiv premijerligaša je Dinamo bio uvjerljiviji. Doduše, nije se ta utakmica previše razlikovala od one s Bortnjom, i protiv GOŠK-a Modri su dominirali i stvarali prilike, no za razliku od susreta u Čitluku, Dinamo je sada zabio dva pogotka i pobijedio. Ušli su tako Modri u finale Memorijala Andrije Ankovića.

Teren je bio jako loš, težak za igru, gledatelja, koliko pamtimo, nikad manje. Ipak, Dinamo je bio motiviran, razigran, a oba je pogotka hrvatski prvak zabio nakon ubačaja s desne strane. Zapravo, kad se pridoda utakmica s Brotnjom sva tri puta Modri su zabijali nakon centaršuta zdesna. Tada je asistirao Vrsaljko, u četvrtak su u toj ulozi bili ujedno i najbolji pojedinci susreta Ivan Tomečak i Jerko Leko. I dok smo Leku i jesenas gledali u dobrim rolama na poziciji koja prirodno nije njegova, a i jučer je igrao beka jer nije bilo bolesnog Vrsaljka, nad Tomečakom su stalno nekakvi upitnici, novo dokazivanje. Ante Čačić dao mu je povjerenje odmah, od prvoga dana on je jedan od najvažnijih igrača u trenerovoj viziji, u polufinalu turnira u Gabeli oduševio je sve.

Jasno, radi se o prijateljskoj utakmici, još je početak priprema i ne treba izvoditi “teške” zaključke, ali Tomečak je, definitivno, budan i spreman. Odlično je probijao po desnoj, kasnije čak i po lijevoj strani, mnogi su mu čestitali poslije utakmice.

- Zadovoljan sam, odigrali smo dobro. Vidi se intencija u igri mojih igrača, želja da ispune zahtjeve koji su pred njima. Tomečak i Leko napravili su puno dobrih stvari, opasni smo s bokova, to je ono što tražim - hvalio je svoje igrače Ante Čačić, primajući čestitke za prvu pobjedu na Dinamovoj klupi.

- Svi su zadovoljili, ne mogu reći da netko nije. I ne želim zamišljati momčad kao prvih 11, ne razmišljam na taj način. Želim imati 17-18 igrača koji u svakom trenutku mogu odgovoriti zahtjevima Dinama. Zasad nemam nikakvih zamjerki, ipak smo imali 12 treninga, svaki dan po dva, ovo je tek druga utakmica - rekao je modri strateg, kojemu na pobjedi čestitao i Zdravko Mamić, ali i mnogi prisutni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 21:47