Nenad Dugi/CROPIX
PRIPREME DINAMA

Čačić: 'Neću ih kontrolirati i špijunirati. Ne želim biti taoc nijednoga od njih'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 10. siječanj 2012. 14:12

Ako već ne smiju igrači, prvi dan priprema pričao je Ante Čačić. Novi trener Dinama ima previše utakmica u nogama da bi osjećao tremu, ali priznaje kako nije lako proživio ostvarenje životnog sna da u ulozi glavnog i odgovornog povede momčad Dinama.

- Neka nam ova godina počne i završi u vedrim tonovima - poželio je svima, a vjerojatno najviše samome sebi Ante Čačić. Jer, sam je rekao kako je uspjeh prezimljavanje u Europi.

- Smanjili smo listu igrača. Intencija je bila da trebamo imati što manje statista, a što više igrača koji će kroz utakmice napredovati - rekao je Čačić koji je otkrio sadržaj poslanice koju je uputio igračima u svlačionici.

- Osim kurtoazije, rekao sam im da biti igrač Dinama nije samo privilegij, nego i čast. Dinamo je nešto više od nogometa i na nama je da pokažemo kako su skromna proljeća stvar prošlosti - otkrio je Čačić.

Velike riječi, ali traže se djela... U nastavku je Čačić izrazio nadu da neće biti odlaska, ali i da ga to ne plaši.

- Neki stvaraju prihod rezultatima, a mi smo osuđeni na prodaju. To je tako na ovim prostorima.

U Dinamu je jesenas bio zamjetan nedostatak discipline. Igrači su u vlastitim posteljama bili samo prolaznici. Novog trenera pitali smo kako će se nositi s time.

- Ta priča je malo predimenzionirana, ali... Ne pada mi na pamet da izigravam špijuna, ali disciplinu neću tolerirati. Zbog ugleda kluba, samih igrača, a u krajnjoj liniji i samoga sebe. Igrači moraju znati da nema nezamjenjivih - zaključio je Čačić.

Popis 25 igrača: Ivan Kelava, Filip Lončarić, Oliver Zelenika, Šime Vrsaljko, Domagoj Vida, Josip Šimunić, Luis Ibanez, Adrian Calello, Milan Badelj, Ivan Tomečak, Sammir, Ante Rukavina, Fatos Beqiraj, Jerko Leko, Igor Bišćan, Tonel, Josip Pivarić, Nikola Pokrivač, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Mehmed Alispahić, Jakub Sylvestr, Ivan Krstanović, Walid Atta, Dino Špehar

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 02:29