SADAŠNJI VS BIVŠI

Čačić odgovara Jurčiću: 'O čemu on priča? Pa njega je Trešnjevka izbacila iz Kupa'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. siječanj 2012. 13:51

Dinamov trener Ante Čačić miran je tip, od njega ne možete čuti izjave od kojih će vrištati naslovnice, među kolegama slovi kao korektan i uljudan čovjek. Ipak, bivši trener Modrih Krunoslav Jurčić prozvao ga je u intervjuu koji je dao Sportskim novostima.

- U svojoj 26-godišnjoj karijeri nikad nisam spomenuo trenera nakon kojeg sam dolazio raditi posao. Pa tako niti Jurčića. Nebrojeno puta sam kazao kako je Dinamo napravio najsvjetliji rezultat u 100-godišnjoj povijesti. Te da ona utakmica protiv Lyona ne može zatamniti sve što je napravljeno u prošloj godini. Samo tako sam iskomentirao svog prethodnika - kazao je Čačić te nastavio:

- Ne znam zašto se stavio u ulogu odvjetnika Zvonka Komesa. Dapače, rekao sam da su Komes i Rak dva eminentna stručnjaka, ali da mi ne trebaju obojica već samo jedan. To je sve.

Možda je Jurčiću zasmetala ona vaša rečenica o “sletskim vježbama” na Dinamovim treninzima?

- To je metafora. Rekao sam da ne radim treninge za predstavu onima koji ih gledaju, već da su moji treninzi u funkciji napretka momčadi. Ne znam zašto se Jurčić našao pogođenim.

Nije stao...

- Zahvaljujem mu što mi je čestitao osvajanje naslova prvaka Hrvatske. Iako sam rekao da je Dinamo u komotnoj situaciji, te da će prvo mjesto biti i njegov uspjeh. Ali, može se Jurčić zahvaliti i Lokomotivi. Ta Lokomotiva je pod mojim vodstvom skinula tri boda najvećem suparniku Hajduku. Izgleda da je to zaboravio. Mogao mi je i prije čestitati.

Konačno, poslanje Jurčiću je završio riječima:

- Ja sam s Komesom surađivao još 1999. godine kad Jurčić i nije znao da će biti trener. Govori da je imao uspjeha s Istrom i Slavenom Belupom, a zaboravlja da je s Lokomotivom u Kupu ispao od - Trešnjevke!

.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 21:48