Ronald Goršić / Cropix
MODRI OTPUTOVALI

Čačić u Portugal vodi i Sammira i Kramarića: Nemam ništa protiv njega, dio je ekipe

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. siječanj 2012. 21:27

Nakon pet odrađenih treninga u Zagrebu, Dinamo je otišao na dvotjedne pripreme u Portugal. Odigrat će Modri na tamošnjem turniru tri utakmice, 29. siječnja protiv Odensea, 1. veljače na programu je Helsingborg, a 5. veljače Midtjyilland. Ukoliko bude uspješnih rezultata, možda će igrati i još jednu finalnu utakmicu.

Najvažnija vijest kad je momčad u pitanju glasi: na put u Portugal idu svi! Dakle, u avionu će biti Sammir, Rukavina i Kramarić koji su zbog ozljeda bili upitni. Taj trojac nije preskočio pripreme jer je radio po posebnom programu, samo je Sammir preskočio jedan trening zbog viroze.

Jedino novo lice u odnosu na međugorske pripreme bit će novi vratar Romeo Mitrović, koji je zamijenio ozlijeđenog Filipa Lončarića.

Cijela ova pripremna priča najvažnija je za mladog Andreja Kramarića. Naime, prije nastavka sezone špekuliralo se da će Kramarić biti na “listi za odstrjel”, ali eto, ostao je u plavoj svlačionici. Na neki način ovo je novi Kramarićev početak u plavoj svlačionici. Naše mišljenje jest da je to dobar potez, jer Kramarić ima kapaciteta koji se trebaju znati iskoristiti.

- U Portugalu momčad želim dovesti u prednatjecateljsku formu. Uvjeti će biti jako dobri, momčad će tamo dobiti konture za nastavak prvenstva - kazao je Čačić.

Jedna od tema je bio Sammir, Brazilac o kojem se mnogo govorilo i pisalo ovih dana.

- Ne treba spominjati njegove igračke kvalitete. On je ozlijeđen, ali protiv njega nemam ništa, dio je momčadi, mora učiniti sve kao i svi ostali igrači. Želim mu da se što prije oporavi, da se dovede na razinu na kojoj će konačno svoj talent prezentirati u kontinuitetu kako bi svi imali koristi, a primarno on.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 04:25