Drago Sopta/CROPIX
'SVETI IVAN KELAVA'

Čačića šokirao rasplet: 'Ovo mi se nije dogodilo u karijeri... Imali smo sreće i Kelavu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. svibanj 2012. 23:35

Bravo, jedan veliki bravo! Ne samo Ivanu Kelavi, kojemu su Dinamovi igrači na kraju susreta poletjeli u zagrljaj i srušili ga na zemlju, jer je to doista zaslužio veličanstvenim obranama. Bravo svima na odličnoj utakmici, na jednom svjetlom trenutku hrvatskog nogometa, na lijepom ambijentu, na finalu Kupa o kojemu će se dugo pričati. I jedna velika packa sramoti HRT-a, jer ovu je utakmicu nacionalna televizija morala prenositi, ovo je bila promocija sporta i nogometa, koliko god to god u kontekstu hrvatskog nogometa zvučalo pretjerujuće.

Nevjerojatno u što se izrodila utakmica, podsjetila je na onaj Dinamov hod kroz Malmö, Vrsaljko je uprskao, Kelava vadio. Tako je ozbiljna sezona počela, tako je i završila, sa Svetim Ivanom Kelavom.

- Veličanstvena utakmica, šteta što nije bio pun stadion. I što televizija to nije prenosila, jer trebalo je ovo vidjeti. Čestitam Dinamu, ali i mojim igračima, teško je nakon ove utakmice biti muško, reći nešto pametno. Bili smo u obje utakmice blizu, imali šanse, za ove dečke koji nisu dobili plaće od devetog mjeseca to je bilo odlično - kazao je Stanko Mršić, dok je Ante Čačić još dolazio k sebi.

- Ovo što se dogodilo u zadnjih 15 minuta, nije mi se dogodilo ni u jednoj cijeloj utakmici u karijeri. Pravi triler, kod 2:0 imali smo kontrolu utakmice, sve u svojim rukama a onda se dogodi ovakvo što nakon Vrsaljkova autogola. Imali smo na kraju sreće i Kelavu, ali osvojilo smo zasluženo Kup. Premda, da je i Osijek osvojio ne bi bilo nezasluženo - kazao je Čačić, zatim se u priču uključio i Stanko Mršić.

- Moram reći i da je trebao Tonel dobiti crveni kod penala. A bio je i još jedan penal za nas - rekao je trener Osijeka, Čačić se smijao:

- Ti si sve vidio s klupe?

- Jesam, imam oči!

Potom je i presicu začinio jedan kolega koji je pitao Mršića hoće li biti trener Hajduka iduće sezone.

- Ne znam što čekaju - odlučan je Mršić.

I tako je završila jedna uzbudljiva priča. Konfeti, vatromet, pljesak i Dinamu i Osijeku. Samo su BBB-ovci otišli odmah s tribine, nisu čekali predaju pehara, njih ništa ne može fascinirati. Zvižduci Vlatku Markoviću, pa opet pljesak svima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:25