Jakov Prkic / Cropix
ODGOVOR S POLJUDA

Čačićeva nemoguća misija: Hajduku ne pada na pamet Dinamu prodati Vukušića

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. travanj 2012. 00:00

Trener Modrih Ante Čačić bacio je rukavicu izazova porukom 'Vukušić i Tomasov su igrači za Dinamo’.

Nema tu ništa čudnog, svaki bi trener volio imati vrsne igrače u svojoj momčadi, a Vukušić i Tomasov spadaju u prvi kvalitetivni red onog što HNL može tržištu ponuditi. Međutim, ne može ni Čačić dobiti sve što poželi. Tomasov će u utorak (17. travnja) preko arbitraže pokušati do raskida s Bijelima, ali Ante Vukušić sasvim je druga priča i zato se na Poljudu nitko nije uznemirio zbog Čačićeve poruke.

- Ne razmišljamo o bilo kakvoj mogućnosti prodaje Vukušića u zagrebački Dinamo. Za našeg najboljeg strijelca postoji golemi interes inozemnih klubova i potpuno je besmisleno otvarati domaće tržišne teme po pitanju Vukušića - prenio je klupski stav glasnogovornik Ante Bilić.

Ništa drugo nije se ni očekivalo s Poljuda. Ma koliko Hajduk bio u teškoj financijskoj situaciji, izazovi poput Čačićeve poruke na Poljudu se dostojanstveno primaju i bez ikakvog razmišljanja odbacuju. Vukušić jest na prodaju, ali ne pod bilo koju cijenu i ne u bilo kakav klub, to je stav Hajduka već dulje vrijeme.

Tržišna cijena najboljeg napadača Bijelih kreće se u rasponu od 3 do 5 milijuna eura. Takve su procjene mjesec dana prije kraja sezone. Kakvu će cijenu u konačnici splitski klub postići znat ćemo ovoga ljeta, ali jasno je da je Europa sljedeća postaja u karijeri igrača koji prosječno zabija više od 15 pogodaka po sezoni. U Hajduku je u dvije posljednje sezone postigao 34 pogotka kroz prvenstvene, Kup i europske utakmice.

Vodeći je strijelac mlade reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za završnicu EP-a i razvidno je da Hajduk mora sve reference Vukušića iskoristiti za pravi posao na europskom tržištu. Ne samo da zaradi novac, nego i da otvori vrata za neku buduću suradnju i transfere.

Zbog svega navedenog nije teško objasniti zašto se u Hajduku nitko nije uzbudio na Čačićevu poruku 'kako je Vukušić pravi igrač za Dinamo’. Nije ni prvi ni posljednji trener koji želi imati klasu u momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 03:36