Bologna's Vangelis Moras of Greece, left, and Palermo's Igor Budan of Croatia in action during the Italian Serie A soccer match between Bologna and Palermo in Bologna's Renato Dall'Ara stadium, Italy, Sunday Nov. 8, 2009. Bologna beat Palermo 3-1. (AP Photo/Gianfilippo Oggioni)
 AP
STVARA SE NOVA MOMČAD

Čak 15 igrača napušta Rijeku, stižu Mijatović, Budan, Knežević, Ipša...

Želimo iz korijena promijeniti i način igre, je naš cilj. O imenima neću, no u razgovorima smo s igračima iz HNL-a, Italije, Južne Amerike i Afrike - rekao je Mišković
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 15. svibanj 2012. 13:35

Muka je završila. Istina, "Scorijinim poučkom", tj. dokazom da se ova Rijeka uopće nije trebala boriti za ostanak, ali ni blagotvorni učinak sjajnog trenera u dva posljednja kola ne mijenja veliku dozu gorčine koju je 2011/12. ostavila u riječkim ustima.

U ligi se ostalo (da je netko od drugoligaša plasmanom i licencom izborio Prvu HNL, Rijeka i Inter bi o ostanku odlučivali u majstorici), a sada je na redu totalni remont prve momčadi.

- Ova je momčad dala svoje, bit će velikih promjena! - Juričić.

- Iz kadra koji je završio sezonu otići će 15-ak igrača! - Mišković.

Jasno da jasnije ne može. Uz dvije napomene: 1. novca ima, ali se neće trošiti na igrače za koje bi trebalo platiti odštetu, 2. navijači, nažalost, mogu zaboraviti na povratak domaćih dečki koji igraju u najjačim svjetskim ligama.

- Razgovarao sam s Budanom, Mijatovićem, Kneževićem... - veli Juričić. - Bila slobodna ili ne, sva Rijekina djeca još dobro kotiraju u inozemnim ligama pa je logično kako im opcija povratka u HNL nije primarna.

Osim riječkih dečki u medijima se zavrtio karusel brojnih drugih mogućih pojačanja. Od realnih, tipa Kresinger ili Ipša, preko ne tako lako ostvarivih kao što je povratak braće Sharbini do znanstvene fantastike a la Klasnić ili Grosso.

- Znanstvenu fantastiku na stranu, pričati možemo o realnim opcijama. Ostat će samo 10-12 igrača. Želimo iz korijena promijeniti i način igre što je, znam, puno lakše reći nego učiniti, ali to je naš cilj. O imenima neću, no u razgovorima smo s igračima iz HNL-a, Italije, Južne Amerike i Afrike.

Damir Mišković je najavio sljedeće:

- Bit će velikih promjena u momčadi. Uz novac Social Sporta, intenzivno tražimo domaće sponzore. Proračun za sljedeću sezonu: između 2,5 i 3 milijuna eura.

ISTJEČU IM UGOVORI I ODLAZE: Zogović, Simanović, Sušac, Tadejević, Dedić, Švrljuga, Sivonjić, Čehič, Stepčić, Palibrk, Matovina, Tomić, Čaval.

ISTJEČU IM UGOVORI I UPITNI SU: Čagalj, Bošnjak, Drpić.

IMAJU UGOVOR, ALI MOGUĆA JE PRODAJA: Kreilach, Salčinović.

OSTAJU: Lisjak, Močinić, Datković, Čulina, Miloš, Mršić, A. Mance, Živulić, Grujević, Raspor.

DOLAZE: Vranješ, I. Mance...?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 06:22