Boris Kovačev / CROPIX
TKO JE NAJBLIŽE ODLASKU?

Čak 70 skauta na utakmici: Sammir i Badelj zaludili Španjolce, Vrsaljko Engleze

Sammira su promatrali visokopozicionirani predstavnici Atletica, Valencije i Seville. Pouzdani izvori tvrde da su Španjolci itekako zainteresirana za kupnju Brazilca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. kolovoz 2011. 13:31

Sammir, Badelj i Vrsaljko bili su u srijedu pod prismotrom najvećih europskih klubova! Kakva li je to samo navala skauta i menadžera bila u Maksimiru. Posljednjih 10-ak dana na maksimirsku adresu stizale su najave mnogih europskih klubova koji su na sudar Dinama i Malmöa slali svoje izaslanike.

Dinamo je očigledno vrlo zanimljiv klub kada se radi o nogometašima velike vrijednosti, koji imaju kvalitetu za snažne i moćne europske klubove. Kako su nam kazali u klubu, u ložama nikad nije bilo toliko skauta, ali i menadžera s raznih europskih adresa. Naravno da je u prvom planu bio već spomenuti trojac, to su igrači koji imaju svoj pedigree, uostalom, oni su posljednjih mjeseci i najavljivani u rubrici “mogući odlasci iz Dinama”.

Sammira su jučer promatrali visokopozicionirani predstavnici Atletica Madrida, Valencije i Seville. Pouzdani izvori tvrde da su ta tri španjolska kluba itekako zainteresirana za kupnju Dinamovog Brazilca koji bi uskoro mogao postati hrvatski reprezentativac. Priča nije “rekla-kazala”. Istina, i prije se govorilo o velikoj zainteresiranosti za Sammira, ali što se više približava kraj prijelaznog roka, sve dobiva mnogo ozbiljnije i konkretnije konture.

Saznajemo da će nakon uzvratne utakmice s Malmöom za isti stol sjesti Zdravko Mamić, Sammir i njegov menadžer, te će se razgovarati o mogućem Brazilčevom transferu. Iako nema nikakve potvrde da će se on uistinu dogovoriti, jer sve zavisi o ponudama, odnosno njihovim “visinama”.

O tom Sammirovom transferu sigurno će se dosta govoriti i pisati u smiraj ovog kolovoza, on želi otići, dalje se izgrađivati kao igrač, a s obzirom da je dugo u Maksimiru ne bi bilo nelogično da ga se pusti. Treba pričekati, Modri sigurno neće pustiti takvog igrača ispod cijene, šuška se da bi transfer mogao iznositi između 7-8 milijuna eura.

Drugi je na listi mogućih odlazaka Milan Badelj, o tome da ga želi Malaga već ste mogli pročitati u našem listu. Osim Malage spominje se i Sevilla, njegov slučaj kad je u pitanju odlazak čak je izvjesniji od Sammirovog. Tu također nema tajne, hrvatski reprezentativac želio bi svoj daljnji put pronaći u inozemstvu. Modri su kupili Nikolu Pokrivača, što je jasan znak da bi Badelj mogao dobiti zeleno svjetlo za odlazak. Međutim, i tu će se raditi o financijskim pregovorima, ne vjerujemo da će Dinamo pristati na manje od 7 milijuna eura.

Šime Vrsaljko je pod prismotrom Engleza, naročito Arsenala, koji je već za njega i Mateja Kovačića slao ponudu. Saznajemo da se u igru uključio i Sir Alex Ferguson, odnosno Manchester United. Mladi hrvatski reprezentativac našao se na popisu potencijalnih novih igrača Crvenih vragova. Uglavnom, nakon druge utakmice sa Šveđanima očekuje nas uzbudljivo razdoblje, do kraja ovogodišnjeg prijelaznog roka moglo bi biti zanimljivih “bombi” iz Maksimira.

Popis zastupnika europskih klubova koji su jučer bili na Maksimiru, vjerovali ili ne, premašio je brojku 70! Sinoć su u maksimirskim ložama, naime, sjedili skauti ovih klubova:

Man. United

Arsenal

Chelsea

Man. City

Tottenham

Bolton

Blackburn

Atletico Madrid

Sevilla

Valencia

Espanyol

Inter

Milan

Udinese

Roma

Bayern

Bor. Dortmund

Schalke

Lyon

St. Etienne

Ajax

Malaga

Twente

PSV Eindhoven

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. rujan 2024 18:13