VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
ZANIMLJIV DETALJ

Caktaš je prije bio najgora za vijest za Puljane, a njegova ‘devetka‘ ostat će na snazi još neko vrijeme

Negdašnji kapetan rekorder je Hajduka po broju golova Puljanima, ali danas trenira s B momčadi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. travanj 2021. 15:25

Devet je zgoditaka postigao Mijo Caktaš u susretima Bijelih s Istrom, bez premca je prvi strijelac u međusobnim dvobojima Splićana i Puljana. Od toga je četiri puta bio precizan s bijele točke, ali što bi tek bilo da nije pritom promašio tri kaznena udarca. No, i ovako je za dva zgoditka ispred drugoplasiranog Gyurcsa.

Caktaš je protiv Istre 1961 igrao 21 put, a samo je Rijeci postigao više pogodaka nego Istri. Riječanima je zabio 10 ‘komada’, po devet Puljanima i Interu, te osam Rudešu. To su četiri najbolje Caktaševe ‘mušterije’ u HNL-u. Na popisu golgetera u susretima Hajduka i Istre 1961 slijede spomenuti Gyurcso sa sedam, Ante Erceg s pet, te Radonjić, Šehić, Sušić i Said sa po četiri zgoditka.

Najbolji strijelac dosadašnjih ogleda Hajduka i Istre danas je igrač druge momčadi, ali samo na treningu, jer nema pravo nastupa za B momčad Bijelih. Trenira pod nadzorom Gorana Sablića i čeka istek ugovora na Poljudu. Zadnju je utakmicu odigrao još početkom veljače, pobjedničkim zgoditkom na Rujevici praktički se oprostio od bijelog dresa. Dapače, još od siječnja ove godine ima pravo potpisa ugovor za novi klub koji će mu dakako vrijedi od srpnja, jer obveza s Hajdukom traje mu do kraja lipnja.

Premda je Caktaš najbolji strijelac u dvobojima Hajduka i Istre, ove sezone nije zabio pogodak Puljanima u dva nastupa. U oba susreta zaradio je žuti karton, u Puli promašio kazneni udarac. Treći dvoboj, onaj splitski odigran u veljači na Poljudu, Caktaš je odgledao s klupe, a strijelac je bio Umut, koji je ove sezone sa šest golova drugi najbolji golgeter Bijelih. Prvi je Caktaš s devet pogodaka, ali prednost se “topi” uslijed neigranja i Umut je sve bliže. Ali, Caktaš će sigurno još dugo držati rekord kao najbolji strijelac u ogledima Hajduka i Istre jer u kadru obiju momčadi usamljen je Jairo kao igrač s više od jednim zgoditkom.

Postigao je dva zgoditka u susretima Hajduka i Istre, a pritom ni njegova budućnost na Poljudu nije dugog vijeka. Zbog toga će Caktaševa “devetka” ostati na snazi još neko vrijeme...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 15:23