Drago Sopta/Cropix
NAJSKUPLJE POJAČANJE

Calello prekrižen! Odluka trenera ili je loža odlučila da Argentinac mora otići?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. travanj 2012. 13:09

Adrian Calello, miran, tih i pristojan Argentinac, dečko koji nosi stigmu najskupljeg Dinamovog pojačanja u povijesti (2,2 milijuna eura odštete), ovoga je proljeća nestao. I koliko čujemo potpuno 'potonuo’, izgubio samopouzdanje. Nedavno je došla i, ne preozbiljna, ozljeda koja ga je dodatno izbacila iz ritma.

Nakon dugo vremena Calello je dobio povjerenje u susretu sa Zadrom, ali igrao je loše i Čačić ga je već na poluvremenu zamijenio. Nevjerojatan je to preokret, ako se se sjetimo da je do zime imao vrlo dobar status u Maksimiru, neki će reći da je imao i vjetar u leđa iz svečane lože. Koliko su puta samo Zdravko i Zoran Mamić znali reći da Calella ljudi neopravdano podcjenjuju, da je on sigurno vrijedan Dinamova dresa. Znamo i da ga je lani Vahid Halilhodžić zbog toga što se oglušio na naredbu na turniru u Gabeli htio odstraniti iz momčadi, ali ga je ubrzo morao vratiti.

Niti on nije imao tu moć da se 'zahvali’ Argentincu. Calello je i jesenas bio standardan, započeo je svih šest utakmica u skupini Lige prvaka, a u HNL-u je od 12 utakmica u kojima je nastupio 11 igrao od prve do zadnje minute. Kao prvi izbor na sredini terena krenuo je i u proljetni dio sezone, međutim, odjednom je izgubio mjesto u momčadi. Tek 157 minuta odigrao je kod Čačića, samo jednom počeo je od prve minute, zamijenjen je na poluvremenu.

Leko i Pokrivač trenutno su ispred njega, a spominje se da će se vratiti i Ademi, i Calellu se, čini se, ne piše dobro. Je li to ekskluzivna odluka trenera Čačića, za koju nije trebao dobiti dopuštenje odozgo, ili je ipak na višoj razini odlučeno da Calello, kao i većina stranaca, nije više Dinamov interes, jer ponuda za njega ionako nije bilo ni kad je igrao, teško će Dinamo vratiti uloženo? U svakom slučaju dečko koji se ne tako davno hrvao s najboljim igračima svijeta, sad je daleko i od minutaže u HNL-u! Iako je jedan od rijetkih u Maksimiru za kojega su svi treneri rekli da je najveći profesionalac, veliki radnik, dečko koji ne bi 'niti mrava zgazio’.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 07:23