Ronald Goršić / Cropix
PREDIZBORNA PREVARA

Ček od 42 milijuna eura bez pokrića - Paulin i Bogdanić za propast posla okrivljuju HNS!?

Ne znam tko je mogao dati van ček nego HNS. A čim takvi dokumenti počnu kolati, normalno je da se financijska insitituacija ogradila - rekao je Tomislav Bogdanić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. veljača 2011. 09:55

Tko je kome smjestio? Vlatko Marković još je jednom naletio na minu, a Saša Paulin od svega pere ruke. Dok se javnost zabavlja kako su čelnici HNS-a “progutali udicu” i ispali smiješni, čovjek koji se predstavlja kao zastupnik Mreže svjetske banke mladih za sve krivi - upravo njih. Epilog je u svakom slučaju da od 42 milijuna eura i kampova po Hrvatskoj iz tog izvora nema ništa. Index je objavio dopis Barclays banke da novac ne stoji na njihovu računu, a Tomislav Bogdanić, predsjednik spomenute organizacije, najavljuje notu Rusanovoj:

“Ogradit ćemo se od svega, neka oni prvo riješe pitanje tko je predsjednik.”

Kakve veze sad ima veze tko je šef Saveza kad je Paulin tvrdio da su otvoreni i za Markovića i za Štimca? Mnogi su usavršili medijski spin.

Sad kad Barclays banka navodi da taj ček nema pokrića, Bogdanić i Paulin krivca vide u - Rusanovoj 13. Prvo smo nazvali Paulina, kazao je:

- U šoku sam, bojim se da će partner sada odustati od svega. Odakle ček u javnosti? Nitko nije imalo presliku nego Srebrić. Ne znam tko bi ga drugi mogao dati novinarima? Nazovite predsjednika Bogdanića.

Istog trena to smo i učinili.

- Da, upoznat sam, nazvao me Paulin prije pola sata - reče Bogdanić, ne znajući da nam je isti prije minutu-dvije kazao kako mu je naš poziv prvi glas.

Dakle, o čemu je riječ?

- Ne znam tko je mogao dati van ček nego HNS. A čim takvi dokumenti počnu kolati, normalno je da se financijska insitituacija ogradila. To je poslovna tajna, ne može završiti u medijima. Svi će nakon toga kazati da nemaju pojma. Investitori postoje za gradnju kampova, ima ih više, ali nemaju u što uožiti jer HNS nije napravio nikakav projekt. I ne želimo biti predmet predizborne kampanje.

No, konkretno, je li u Barclayu položeno 42 milijuna eura ili je to, kako će sada svi zaključiti, prevara?

- Čisto sumnjam da bi to bio upitni ček - kaže Bogdanić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 11:57