GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
IZNIMNO VAŽAN TJEDAN

Čekaju nas prijelomni dani u hrvatskom nogometu! Sve počinje već u srijedu, raspored je prilično gust

Gotovo da nema dana u ovom tjednu koji neće ponuditi barem jedan odgovor na neka od ključnih pitanja
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 09. ožujak 2021. 08:51

Pred nama je novi zanimljiv nogometni tjedan za hrvatske klubove, a poseban je fokus na četvrtku, kada Dinamo igra prvu utakmicu osmine finala Europske lige. Tottenham je domaćin u dvoboju koji u Londonu počinje u 21 sat po hrvatskom vremenu i vidjet ćemo što hrvatski prvak može napraviti u sudaru s momčadi koju vodi Jose Mourinho uoči uzvrata koji je na rasporedu sljedećeg tjedna u Zagrebu.

Tijekom tjedna odigrat će se jedna odgođena prvoligaška utakmica. U srijedu će se u sklopu 16. kola u Puli susresti Istra 1961 i Lokomotiva. Iznimno važan dvoboj dva najlošije plasirana prvoligaša, koji neće stati na tome. Isti će se klubovi, naime, sastati i u 25. kolu u subotu u Zagrebu.

Tu 25. ligašku dionicu u petak će otvoriti Rijeka i Slaven Belupo. Također vrlo važan susret za oba suparnika. Rijeci da se vrati na četvrto mjesto na ljestvici, koje joj je prošlog vikenda oduzeo Hajduk, a Farmaceutima da se eventualnim bodovima odmaknu od najlošijeg dvojca.

U subotu će se osim u Zagrebu igrati i u Velikoj Gorici. Domaća Gorica ugostit će Hajduk u utakmici u kojoj su očekivanja vrlo velika. S obje strane. U nedjelju će, pak, na travnjak oba glavna kandidata za titulu i to na gostovanjima kod momčadi iz donjeg doma. Prvi će u akciju Dinamo, koji ide u Varaždin, a nakon toga 25. kolo zaključuju Šibenik i Osijek. Varaždinci mogu pomoći Osječanima da se ponovno bodovno izjednače ili čak prestignu Modre, ali i momčad Nenada Bjelice morat će odraditi svoj posao. Šibenik ove sezone djeluje dosta dobro, a Bijelo-plavi su, sudeći prema predstavama iz proteklog tjedna, ipak u malom padu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 05:29