Zagreb, 180708.Crkva Sv. Ivana, Nova Ves.Vjencanje nogometasa Nike Kranjcara i Simone Fistric. Na slici Zlatko Kranjcar.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matic / CROPIX
NAKON TRI GODINE U IRANU

Cico Kranjčar: 'Dinamov poziv ne bih prihvatio, možda mi se opet dogode Vatreni'

'Davor zaslužuje funkciju predsjednika HNS-a. Bio je to dobar odabir. On je doista brand! Ja ne mogu ocjenjivati kako vodi Savez, nisu mi poznate relacija'
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 10. siječanj 2015. 20:55

Slučajno smo na intervju sa Zlatkom Kranjčarom odlazili iz Zagrebella pa je Dražen Medić zamolio:

- Puno ga pozdravite. Kakav trener, čudesan, talentiran do bola!

Sugovornik je već čekao u bistrou Esplanade. To je ta stara zagrebačka škola: poštuje se dogovor, a ako već nije pogođen u sekundu bolje je poraniti nego zakasniti.

- Ovih dana sam tu, doma. Stalno u pokretu, treba se naći s toliko prijatelja i znanaca.

Činilo se da će Cico ipak ostati u Perziji, na izborničkom položaju?

- Bilo je logično zadržati šefa A-momčadi Carlosa Queiroza, Portugalca koji ih je odveo na SP u Brazil. Ja sam bio u kombinaciji za izbornika olimpijske postave. Želio je to važan funkcionar Habib Kashani s kojim sam 2009. surađivao za Persepolisu, no opredijelili su se za zemljaka Mohammada Khakpoura na čemu nema prigovora. Iskreno navijam da prvi put nakon 1976. i OI u Montrealu izbore Rio de Janeiro 2016!

Bi li tata Kranjčar prihvatio Maminjov poziv da preuzme Plave?

- Ne, ne bih se polakomio. Ne dolazi u obzir! Način na koji je on u hipu po nekoliko puta tjerao Ivankovića i Jurčića, istim stilom i Vlaka, Lončarevića, Zajeca, Halilhodžića, Čačića... meni je neprihvatljiv. De te otpili u sekundi?! Ne treba mi takav odnos, ni takva sudbina. Ja to sebi ne smijem dopustiti, zato je bolje da simbioza i ne počne!

Vjeruje li da Mamić dirigira i Šukeru?

- Kao prvo, Davor zaslužuje funkciju predsjednika HNS-a. Bio je to dobar odabir. On je doista brand! Ja ne mogu ocjenjivati kako vodi Savez, nisu mi poznate relacija. Uočavam da ne manjka primjedbi, pa i prijekora. Nije u redu što je šutio u povodu “slučaja Hajduk”. Sad je i liga pod ingerencijom Saveza, ne prolazi definicija: “To me se ne tiče, letim za Tajland.” Obveze su definirane, odgovornost isto tako. Nije ni tako mlad, napunio je 47. i vrijeme je da čvrsto stisne kormilo.

Za turbulentnih zbivanja predsjednik se rado pozove na izvršnog predsjednika?

- Vrbanović je u redu, apsolutno. Skupa smo bili u Dinamu, pamtim njegovu rječitost, sposobnost, a i kreativnost. Bio je izvrstan direktor.

Kakav je Niko Kovač, nasljednik za izborničkim pultom, nije briljirao na SP-u?

- Uletio je naglo. Teško se snaći. Nepotrebno smo se Brazilu predali unaprijed. U presudnoj utakmici, s Meksikancima, predugo bili diskretni, primili gol, otvorili se i naletjeli na minu.

Startao je u austrijskoj 3. ligi s Wienerfeldom, važna odskočna daska bila je Segesta odlučnoga gazde Đure Brodarca. Nanizali su se brojni klubovi, značajna postignuća. I izbornički mandat kod Vatrenih koje je furiozno odveo na World Cup 2006. Nije tajna da ga repriza te uloge intrigira najviše!

- Možda se dogodi. Shvatio bih je i kao nagradu i kao prigodu za novi iskorak. Ambicija ne nestaje. Sad sam u najboljim godinama (58), osjećam se zrelo, savršeno, neće biti prekasno.

Što je s onim gruntom na Hvaru koji mu je po potpisu za Hajduk poklonio vjerni navijač Ignacio?

- Sve u redu, parcela čeka izvođače radova!

Zlatko, dakle, čeka konkretnu ponudu:

- Tu sam, na raspolaganju, spreman. Odgovara mi poziv s bilo koje strane svijeta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 17:17