NAJLAKŠA UTAKMICA

Cico uoči Wembleyja: 'Recept za uspjeh Crne Gore? Bilićeva formula iz 2007!'

Želio bih da odigramo dobru utakmicu i zabijemo koji gol. Idemo pokazati da Crna Gora ima i talent i kvalitetu - rekao je crnogorski izbornik dan uoči dvoboja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2010. 16:41

Dok je crnogorska javnost uživala u odličnom sportskom vikendu, čiji je vrhunac bila treća pobjeda nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za EP 2012., izbornik Zlatko Kranjčar, njegov stožer i igrači idu dalje. Dva treninga odradili su kao “nagradu” za trijumf nad Švicarskom, a sada slijedi veliki ispit - utorak i Engleska na Wembleyju (početak u 21 sat po hrvatskom vremenu).

- Prva preokupacija nam je Engleska. U hramu nogometa želimo dokazati da ovi dosadašnji rezultati nisu slučajni, a onda i tražiti put da napravimo dobar rezultat, ako će nam oni to dozvoliti. Ipak su oni favoriti. Naša momčad ima kvalitetu da u toj rasterećenoj utakmici iznenadi Engleze ako oni neće biti na razini koja se od njih očekuje. Želio bih da odigramo dobru utakmicu i zabijemo koji gol. Idemo pokazati da Crna Gora ima i talent i kvalitetu - rekao je crnogorski izbornik.

U odnosu na momčad koja je svladala Švicarce, Kranjčar će opet imati za njegovu koncepciju izuzetno značajnog Milorada Pekovića. Već i zna šta mu je činiti u Londonu.

- Sigurno ćemo nešto mijenjati. Jednom ćemo, ajmo reć’ sigurnijom igrom, pokušati zatvoriti engleske dobre zamisli. Blizu sam razmišljanja da postavim igru kao u Bugarskoj, ali da izbjegnem onih loših 25 minuta. Nećemo Engleze napasti, ali pokušat ćemo se nadigravati. Idemo se pokazati u lijepom svjetlu, naravno da ćemo, bez obzira na englesku moć i kvalitetu, i mi tražiti neki svoj put, iako nemamo tradiciju kao oni. Ali nogomet je toliko evoluirao da više nema slabih i jačih, nego samo dobrih i manje dobrih. Ja sam uvjerenja da smo mi dobri - istaknuo je Kranjčar.

Nakon ždrijeba za EP 2012. te saznanja da je Engleska u skupini sa Crnom Gorom, Kranjčar je kazao da neće primiti devet komada kao Slaven Bilić. Kazao je i da zna recept za uspjeh.

- Prva utakmica Hrvatske na Wembleyju 2007., pobjeda 3:2, recept je za uspjeh, ali ove dvije posljednje ne. Rekao sam da nama Engleska neće dati devet golova u dva dvoboja. Nisam to kazao u podcjenjivačkom smislu, nego u smislu da sam bio iznenađen da je hrvatska reprezentacija izgubila obje utakmice na isti način - imali smo otvorene bekove...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 13:41