Bren Orton

 Screenshot: Facebook
DRAMA NA RIJECI

Cijela regija je na nogama, traje dramatična potraga za nestalim sportašem: ‘Svako malo gubimo prijatelja...‘

‘Vlasti i prijatelji neumorno nastavljaju s potragom, a Bren se u ovom trenutku smatra nestalim‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. svibanj 2024. 09:29

Potraga za britanskim kajakašem Brenom Ortonom (29) i dalje traje. Orton nestao je nakon nesreće na rijeci Melezza u Švicarskoj prije skoro tjedan dana.

Britanac je bio u kajaku u blizini švicarsko-talijanske granice kada je "ostao zarobljen u recirkulacijskom elementu i nije ponovno izronio", rekao je Pyranha, proizvođač Ortonovih kajaka, u izjavi.

"Vlasti i prijatelji neumorno nastavljaju s potragom, a Bren se u ovom trenutku smatra nestalim", dodaje se u priopćenju.

Lokalna policija objavila je kako prijavljen nestanak muškarca u rijeci Melezza prošli četvrtak malo prije 14:45 sati.

"Potraga - trenutno neuspješna, ali još uvijek traje - započela je odmah i uključuje agente kantonalne policije uz podršku policije Ascone, kao i spasioce" navedeno je iz policije uz dodatak kako se potraga nastavlja na ušću rijeke Maggie, kojoj je Melezza pritoka, i jezera Maggiore.

Orton je vozio kajak na nekim od najudaljenijih i najekstremnijih lokacija na svijetu, a kolege se opraštaju od njega.

"Čini se da svakih nekoliko godina gubimo prijatelja našeg sporta. Svaki gubitak je težak, a ovaj duboko boli. Bren Orton je bio nevjerojatan čovjek. Od njegovih tinejdžerskih godina, njegov topao osmijeh i prijateljska priroda blistali su jednako jasno kao i njegove kajakaške vještine... Imao sam privilegiju nakratko biti mentor Brenu u njegovim ranim godinama, a zatim sam sa strahopoštovanjem gledao kako se uzdigao do jednog od najvećih kajakaša na divljim vodama ikada", napisao je bivši kajakaš James Reeves.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. listopad 2024 01:43