VLADO KOS/CROPIX
SVE JE SAKRIO

Cijeli Osijek priča o utakmici s Dinamom, samo Bjelica razmišlja o Kurilovcu i sprema - novo iznenađenje

Bjeličin udarni sastav mnogima je iznenađenje, a protivnici koji mu predstoje nisu imali što skautirati,
Piše: JL.Objavljeno: 10. studeni 2020. 11:24

Otkako je Nenad Bjelica stigao u Gradski vrt kao šef sportske politike sa svim za to potrebnim ovlastima i, dakako, otkad je prvi trener Bijelo-plavih, puno se toga promijenilo.
Još u prvenstvenoj utakmici nije doživio poraz, a njegova momčad, ma u kakvom sastavu istrčala na igralište, djeluje ozbiljno i prikazuje kvalitetan nogomet.

Novo je vrijeme u osječkom Gradskom vrtu od dolaska Bjelice. Očituje se u prvom redu u stavu igrača u nadmetanju s bilo kojim protivnikom, ali i stavu i očekivanju njihovih navijača. Toliko čak da se unatoč zaključku samog Bjelice i izjavama njegovih igrača, koji su bili sudionici derbija s Hajdukom, o dobrom rezultatu nakon osvojenog boda ipak provlači ne samo žal za ona preostala dva, nego i određeno nezadovoljstvo. Osijek više nije taj koji ulazi u utakmicu bilo s kim unaprijed pomiren da je i jedan bod bolje nego ništa. Ne, Bjeličin je Osijek uvijek nabrijan i napet k’o puška u nastojanju dolaska do pobjede.

Prije gostovanja na Poljudu Bijelo-plavi su imali niz od šest uzastopnih pobjeda. Silno su željeli pobijediti i na Poljudu i sedmom pobjedom postaviti novi klupski rekord. Na sve je to njihov strateg gotovo odmahivao rukom i imao unaprijed spremnu izjavu.
- Ne igramo mi da bismo obarali rekorde, već da bismo osvojili što više bodova i stalno pokazivali napredak. Mi ćemo uvijek u igri tražiti pobjedu ma s kim i gdje igrali - rekao je Bjelica.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX

On se, barem za javno određivanje o tome, ne opterećuje hoće li ostvariti ovakav ili onakav niz pobjeda, u ovom ili onom razdoblju. Ne, njega doista zanima samo da mu momčad igra što bolje, ako je ikako moguće iz utakmice u utakmicu bolje, da ga slijedi ne samo u odrađivanju zadaća tijekom utakmice koje je kao taktiku zamislio, nego i da na svakom treningu igrači upijaju sve njegove naputke. Jasno, za zajednički boljitak i uspjeh. Za željene rezultate.

Kup u Kurilovcu

U četiri posljednje odigrane utakmice prvenstva Bijelo-plavi nisu pretrpjeli bodovnu štetu, ma koliko mislili da su “morali” pobijediti i na Poljudu. Prije toga su i tako nekompletni sa stalnim miksanjem udarne postave zbog više sile došli do pobjeda nad Šibenikom, Slavenom Belupom i Lokomotivom. Sada i boda u ogledu s Hajdukom, a sve to u n(ovo)nastalim okolnostima kada ih je zdravstveno stanje baš prepolovilo.


Ali, Nenad Bjelica je uvijek imao ideju što i kako napraviti u kojem trenutku. Sada pak nema mu druge nego čekati i nadati se da će do nastavka prvenstva, do velikog sraza sa svojim bivšim klubom Dinamom, kako se to već na sva zvona oglašava, imati na raspolaganju neke važne igrače njegove udarne postave koje već dugo nije vidio niti imao u početnoj postavi.


Dinamo je zasigurno i njemu u mislima, ali potisnut u drugi plan kada ga bilo tko nešto na tu temu upita. Njegov je obrambeni mehanizam u logici i činjenici kako do tada ima još vremena, a sada sprema momčad za subotu i kup-utakmicu u Kurilovcu. Jugović, Žaper i Erceg bi se trebali oporaviti od ozljeda, Bočkaj tjelesno spreman, pa mu jedina neizvjesnost ostaje vezana uz Kleinheislera koji provodi vrijeme u izolaciji u kojoj su prije njega bili Škorić i Majstorović.


Kako je Osijek i bez njih ipak bio rezultatski uspješan, a Bjeličin udarni sastav uglavnom mnogima iznenađenje, ispada da je to čak i dobro. Protivnici koji mu predstoje zapravo nisu imali što skautirati, jer Osijek kakav je bio protiv Šibenika, Slavena Belupa, Lokomotive, a i Hajduka, sigurno neće istrčati protiv Dinama.


Za taj će derbi Nenad Bjelica pripremiti, naravno, ako to bude moguće i ako to dopusti zdravstveni bilten njegovih učenika, ono najbolje što se može. O tom se derbiju u gradu na Dravi priča na svakom mjestu, a ujedno izražava i ogromna žal što će prvi sudar Osijeka vođenim Nenadom Bjelicom i njegova bivšeg kluba Dinama proteći bez nazočnosti gledatelja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 17:36