Boris Kovačev / Cropix
ZORAN VULIĆ RECENZIRA

'Ciljevi su nerealni! Pa još na ljeto se znalo da Hajduk nema momčad za prvaka'

Dojma sam da je sve ovo posljedica jednog slijeda događaja; najprije je bila kriza vođenja kluba, pa kriza igre, sad i kriza retultata. To jednostavno tako ide, kaže Vulić
Piše: Mario VelićObjavljeno: 11. travanj 2011. 16:38

Pitanje svih pitanja za Hajdukove navijače jest što napraviti, može li se i kako klub izvući iz nezavidne situacije u kojoj se nalazi. Jedno je sigurno, kriza je duboka, jednostavnog recepta nema.

- A tko kaže da je ovo kriza? Istina je da se dogodilo Hajduku, a nije smjelo, ono ispadanje iz Kupa, no isto tako se igralo u Europi, osvojilo drugo mjesto u prvenstvu. Za mene nije kriza, možda je samo ljestvica postavljena previsoko. Svaka momčad ima limite, tako i ova Hajdukova, a na ljudima koji rade u klubu je da kažu koji su. Na početku sezone morali su reći što momčad može, kazati da nemamo ekipu za prvaka, pa što ako slavimo 100 godina - tvrdi Zoran Vulić, bivši igrač i trener Hajduka, čovjek obojen u bijelo od glave do pete.

Nije mu normalno da Hajduk glatko izgubi od Varaždina, no to je samo slijed svega.

- Ne bih želio o tome pričati ili dijeliti savjete, nisam 'unutra’, jedini rješenje znaju ljudi koji su sada u klubu. Moraju se svi uhvatiti za isti štap, pokušati pronaći rješenje. No, dojma sam da je sve ovo posljedica jednog slijeda događaja; najprije je bila kriza vođenja kluba, pa kriza igre, sad i kriza retultata. To jednostavno tako ide, takva su pravila.

Hajduk, po njegovu mišljenju, mora imati jasnu strategiju, ne smiju se miješati kruške i jabuke.

- U početku se govorilo da priliku dobivaju mladi, pa nakon jednog poraza opet se u momčad vraćalo 'stare’ igrače. To se ne radi tako... Hajduk mora igrati u najjačem sastavu bez obzira na dob igrača, on nije poligon za nekakve pokušaje. Moraju igrati oni koji su najbolji, objašnjava Vulić koji je i sam ove godine 'zapaprio’ Hajduku. Kao trener Istre najprije je Bijele izbacio iz Kupa i inicirao Poklepovićevu smjenu, potom u prvenstvu slavio i protiv Vučevića.

Vulić sasvim razumije trenera Hajduka.

- Nije mu lako, nikad nije lako kad si trener Hajduka. Ja sam to davno shvatio, za mene je svaka pobjeda značila godinu života više, svaki poraz godinu manje - kaže Vulić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:58