SRDJAN VRANCIC/CROPIX
NIKAKO DA ZABIJU

‘Čim su nam izbili onu loptu s gol-crte, znao sam da ne bi zabili ni da se igralo dva dana...‘

Rijeka bolje izgleda u dvobojima s Hajdukom i Dinamom nego kad igra protiv bilo koga iz ostatka lige
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 02. veljača 2021. 16:34

Gorica je doista prava “crna mačka” nogometašima Rijeke! Pa iako je sportski direktor kluba s Rujevice, Ivan Mance, najavio prije nekoliko dana kako je “došlo vrijeme da i ta crna mačka nastrada”, to se nije dogodilo. Štoviše, “crna mačka” živi život punim plućima, Gorica je u nedjelju u gostima opet svladala Rijeku (2:0) i tako još poboljšala svoj izvanredan omjer u izravnim okršajima s Rijekom.

U devet prvenstvenih utakmica, naime, Gorica je pobijedila u čak sedam navrata, jednom je njihov dvoboj okončan remijem, dok je Rijeka samo jednom pobijedila. Još su jednu pobjedu Riječani ostvarili u kupu, ali to ne mijenja ukupni dojam koji je Velikogoričane pretvorio u riječku “crnu mačku”...

- Turobno je bilo jutro nakon poraza, nevjerojatno je da smo izgubili onakvu utakmicu... U prvih pola sata gostiju nigdje nije bilo, imali smo na početku Andrijaševićevu vratnicu i još neke šanse, a onda primimo dva onakva pogotka. I poslije se bilo teško vratiti, a kad su gosti u drugom poluvremenu nekako izbili Pavičićevu loptu sa crte, znao sam da ne bismo zabili pogodak čak ni da smo dva dana igrali. Čestitke Gorici, znala je iskoristiti sve naše pogreške. Ova sezona pokazuje da je HNL neizvjesnija nego ikada, velika je gužva i u vrhu i na dnu ljestvice - rekao nam je napadač Rijeke, Sandro Kulenović.

Dobar nogomet

Je li ta neizvjesnost Prve HNL ujedno i znak poboljšane kvalitete?

- Nadam se da jest! Uglavnom, mladi igrači u svim klubovima imaju znatno više prilika za dokazivanje i iskazivanje nadarenosti nego što je to bilo ranijih sezona. I to se povjerenje u mlade klubovima pozitivno vraća i stvarno se igra dobar nogomet. A ta je neizvjesnost izvanredna, svatko može svakoga pobijediti. U ovom paklenom ritmu igranja utakmica nema vremena ni za slavlje, ni za tugu, pa se tako odmah nakon jedne utakmice moramo okrenuti drugoj. I u tome svakako leži dio odgovora na upit o razlozima neizvjesnosti u našoj ligi.

Zagonetka i nama...

U dosadašnjim je utakmicama Rijeka izgledala bolje u okršajima s Dinamom, Hajdukom i Osijekom, nego u dvobojima s ostatkom lige. Zašto?

- Eh... To je i za nas zagonetka. Imamo dobru, mladu momčad i u europskim smo utakmicama pokazali da vrijedimo. Ali, točno je da smo “kiksali” na tim utakmicama protiv naizgled slabijih momčadi, u nekim dvobojima nije bilo ni sreće, dok smo, pak, u nekim utakmicama bili “zakočeni” i doista smo loše igrali. Nema opravdanja za takve “kikseve” i pokušat ćemo do kraja sezone i na takvim utakmicama potvrđivati ulogu papirnatog favorita.

Jeste li zadovoljni svojim igrama? I kakvi su vam planovi - ostajete li na Rujevici, ili se s posudbe vraćate u Dinamo?

- Mogu biti zadovoljan igrama u Rijeci, iako bih želio zabijati još više pogodaka. Lijepo mi je ovdje, na Kvarneru sam presretan, prodisao sam punim plućima, sjajno sam primljen i u klubu i od navijača. A to mi je, kao mladom igraču, mnogo značilo po dolasku u Rijeku. A što će biti na ljeto, vidjet ćemo. Sve ovisi o Rijeci i Dinamu, ne znam koji su planovi spomenutih klubova, još nismo o tome razgovarali. Ugovor me s Dinamom veže do ljeta 2024. godine, a svi znamo kakvu ulogu Dinamo ima i u Prvoj HNL i u Europi...

U riječkom dresu izgledate opuštenije nego što ste bili kad ste odijevali Dinamovu majicu, u kojoj ste, očito je, bili pod velikim pritiskom, na 18 odigranih utakmica za Plave nikako niste mogli zatresti suparničku mrežu...

- Točno je to, taj sam si teret i pritisak sam stavio “na leđa”! Vratio sam se nakon tri inozemne godine u klub za kojeg navijam od djetinjstva, silno sam se želio dokazati i praktički sam svake sekunde, na svakom treningu, ne samo na utakmicama, sam sebi nabijao pritisak. Ali, to mi je velika škola, izvukao sam pouke i u Rijeci sam od prvoga dana bio znatno opušteniji i zahvalan sam svima u ovome gradu na tome kako su me krasno dočekali i primili. Sad sam pun samopouzdanja, dajem sve od sebe i pokušat ću dobrim igrama i golovima još više pomoći Rijeci do kraja sezone. A što će onda biti, vidjet ćemo - kaže Kulenović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 14:02