GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
ŽESTOKA REAKCIJA

‘Cirkus, nonsens koji ubija nogomet!‘ Bjelica ogorčen, pogledajte situaciju zbog koje je poludio na suce

Nakon utakmice Osijeka i Gorice trener domaćina Nenad Bjelica nije skrivao razočaranje
Piše: SNObjavljeno: 07. ožujak 2021. 17:22

Opet je strateg Osječana opleo po VAR-u koji je poništio njihov pobjednički gol Ercega iz pete minute sudačke nadoknade. Osijek i Gorica podijelili su bodove (1:1), ali poništeni Boharov gol zbog centimetarskog zaleđa odnio je Osječanima pobjedu i važne bodove u borbi za naslov.

"U zadnje vrijeme onako iz prve šanse protivnika dobijemo gol. Danas je to bilo iz prve i jedine. Danas u prvom dijelu nismo dobro igrali. U drugom smo dijelu stvorili 3, 4 dobre šanse. Na kraju smo izjednačili, zabili gol za 2:1 koji je poništen. Šteta, mislim da smo zaslužili pobjedu", rekao je Bjelica.

"Gorica je pokazala da je dobra ekipa, da je čvrsta kompaktna momčad. Oni nemaju što izgubiti i treća su najbolja momčad u ligi. Pokušali smo neke promjene formacije, došli do preokreta, ali eto. Moje mišljenje o VAR-u se ne mijenje. Ne otkako je u Hrvatskoj, nego otkako sam ga vidio u Poljskoj. VAR je jedan cirkus, ne samo u HNL-u, nego generalno za nogomet. Način na koje se povlače te crte. Kako oni to vide iz jednoga kuta koji nije u liniji sa ta tri igrača, to je fenomen. Otkad je VAR-a prostor za manipulaciju je još veći. Je li ovo bila očita greška suca? VAR bi trebao ispravljati očite greške. Govorimo to stalno, ne samo kada su greške na račun moje ekipe. Ovo je nonsens koji ubija nogomet", dodao je Bjelica.

Oglasio se i Siniša Oreščanin, trener Gorice.

"Mislim da je susret bio uzbudljiv za gledati. U drugom se dijelu otvorilo s našim golom. Kod njih se otvorilo ulaskom Santinija, ali to smo očekivali. Kada je pao drugi gol odmah smo se sjetili utakmice protiv Dinama. Dok nije došao kraj sve smo kontrolirali, ali na nekim stvarima moramo poraditi. Osijek je iza 90. minute imao dvije šanse, pa moramo biti zadovoljni bodom", zaključio je Oreščanin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 21:29