CROPIX
NIJE SVE TAKO SIVO

ĆIRO DAO ORIGINALAN SAVJET NENADU BJELICI U SITUACIJI KAKVU JOŠ NIJE DOŽIVIO U HNL-U 'Savjete mu treba prenositi - ON! A ne onaj Austrijanac...'

BLAŽEVIĆ & KARAČIĆ Pogled kolega-trenera na Bjeličinu kaznu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. veljača 2020. 23:06

Što hrvatski treneri misle o kazni koju je zaradio Nenad Bjelica? Kolika je Bjeličina odgovornost, koliki je hendikep za momčad kad nema prvog trenera? ‘Trener svih trenera’, preiskusni Miroslav Ćiro Blažević, kaže nam sljedeće:

- Žao mi je što se to dogodilo Nenadu Bjelici. Ali kad sam bio u njegovim godinama, i ja sam znao reagirati na razne načine. No, sad u ovim godinama nikad tako ne bih reagirao. Iskustvo je nešto što se ne može naučiti. Samo ga s vremenom možeš obogatiti. Žao mi je Bjelice i Dinama.

Ipak, Ćiro će kazati...

- Ne, ne mislim da će izostanak Bjelice biti hendikep za vođenje momčadi. To govorim generalno, ne misleći samo na Bjelicu. Pa, kad ne možeš voditi momčad, onda utakmicu gledaš iz bolje perspektive. Bolje vidiš nego kad si na klupi. Nadalje, u današnje vrijeme nije uopće problem komunicirati s klupom i pomoćnim trenerima. Uostalom, treneri nekad s drekom i galamom za vrijeme utakmice kraj klupe samo poremete momčad! Ako hoćeš neku rošadu ili promjenu, zovneš svog pomoćnika. Ma, nema tu problema.

Ipak, ima Ćiro savjet za Bjelicu...

- Pomoćnik koji će prenositi savjete Bjelice treba biti Nino Bule! Ne onaj Austrijanac Poms. Svaka njemu čast, ali on je stranac. Ne može on tako prenijeti savjete Bjelice kao što to može naš čovjek! Bule zna koja mu je zapovijed došla od zapovjednika, on će to najbolje riješiti - zaključio je Blažević.

Branko Karačić kaže da je Bjelica svojom isprikom bio svjestan da je pogriješio.

- Rekao bih da je ta kazna od mjesec dana primjerena, realna. Ipak, to je prvi eksces koji je Bjelica napravio u hrvatskom nogometu. Vidite, sigurno je bio nervozan zbog činjenice da zna kako će mu biti teško proljeće. Dinamo je ispao iz Lige prvaka, sad iz Kupa, pa je stigao taj poraz od Osijeka. Igrači ne bi trebali biti, ali čini mi se da su na neki način na godišnjem odmoru. Zato je pomalo logično da trener ponekad u afektu kaže neke neprimjerene stvari.

Poput Ćire, Karačić kaže da izostanak Bjelice s klupe neće biti hendikep za Dinamo.

- U HNL-u za Dinamo to neće predstavljati hendikep! Jer ionako će on spremati utakmicu, on će kazati igračima kako se treba igrati, objasnit će taktiku, upozorit će ih na koncentraciju, motivirat će ih... Također, sve će prenijeti i svojim pomoćnicima, tako da tu za Dinamo neće biti nekih velikih problema. Jedino što će ti biti drukčiji osjećaj za njega - zaključio je Karačić. (do)

Linker
02. prosinac 2021 19:43