Jakov Prkić/CROPIX
SAMO OVAJ PUT ZA BIJELE

Ćiro navija za Hajduk: 'Balakov može iznenaditi Modre, a Paladino spasiti klub'

Uvjeren sam da će dr. Paladino, moderan čovjek sjajnih rješenja, pronaći način za potpuni oporavak nacionalnog nogometnog diva - poručio je Ćiro iz Irana
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 16. ožujak 2012. 19:01

Miroslav Blažević (77) vodio je Dinamo čak četiri puta: od 1980. do 1983., od 1986. do 1988., od 1992. do 1994. kad je bio i predsjednik te od 2002. do 2003. Okušao se i u Hajduku, ljeti 2005. Danas je glavni menadžer iranskog prvoligaša Mes Kermana. Naravno da iz duboke provincije te goleme zemlje prati što se događa u Hrvatskoj. Subotnji derbi nije iznimka, već imperativ kojeg proživljava osobito. Pojašnjava zašto:

- Ja sam dinamovac, valjda to ne moram dokazivati. Međutim, ovom zgodom navijat ću za Hajduk!

Što ga motivira na takav stav?

- Kolikogod to nije mudro izjaviti, strahovito sam solidaran s krizom splitskih Bijelih, koja je hendikep cijelom hrvatskom nogometu. Vjerujem da Balakov može sastaviti postavu koja je sposobna iznenaditi. Ali...

Ali?

- Ako itko može spasiti taj slavni klub nezavidne stvarnosti, to je isključivo šef uprave dr. Josip Paladino. Uvjeren sam da će dr. Paladino, moderan čovjek sjajnih rješenja, pronaći način za potpuni oporavak nacionalnog nogometnog diva.

Posebno se osvrnuo na sljedbenika i kuma Zdravka Mamića:

- Umjesto da mu daju odličja, sve čine ne bi li ga izbacili iz Maksimira! Možda i stoga što će prvak biti sedmi put zaredom!

Nešto o Hrvoju Malešu?

- Bolje ne.

Zbog čega?

- Možda sam malo subjektivan. Volim ga kao čovjeka. Mislim da zaslužuje podršku. Zašto ne razumjeti mladog predsjednika čiji dojam sugerira da se njegov klub potkrada, da je zakinut? Samo je htio to spriječiti. Ne, ja mu ne zamjeravam ništa iako sam dugogodišnji prijatelj sa Željkom Širićem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:24