Ćiro Blažević

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
U SVOM STILU

Ćiro odgovorio na pitanje tko će osvojiti HNL: ‘Dinamo će biti prvak samo ako trener ne bude to radio‘

‘On igra najmodernijeg bočnog igrača, a onda ga on (Kopić, op.a.) zamijeni na pravdi Boga.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. prosinac 2021. 22:02

Jedan od najvećih, ako ne i najveći hrvatski nogometni trener svih vremena, Miroslav Ćiro Blažević ovih je dana u središtu medijske pažnje. U četvrtak je održana zagrebačka premijera dokumentarnog filma "Nikad ispričana priča", autora Sabahudina Topalbećirevića. U povodu toga Ćiro je gostovao u Dnevniku Nove TV, gdje je rekao pokoju riječ...

- Što ste stariji, sve sentimentalnije shvaćate. Pobjeglo mi je par suza, iako sam se borio da ne zaplačem. Film nas je vratio u prošlost i tamo gdje smo svi rado bili. Publika je bila zadovoljna - kazao je o dojmu na premijeru.

Nada se da će opaku bolest, kako kaže, pobijediti po treći puta.

- Uvijek se lijepo sjetiti Francuske. Svatko im teških razdoblja u životu. Meni kada je teško sam sebi kažem: 'Što ti je blento, bio si treći na svijetu. Iako je meni najdraža 1982. i naslov prvaka s Dinamom, ali SP je puno značajnije, promovirali smo našu mladu državu. Bili smo treći na planeti, a Šuker je izašao s planete - dodaje Blažević.

Zanimljiv je odgovor naš počasni izbornik, što je titula koju mu je dodijelio Hrvatski nogometni savez, dao na pitanje tko će osvojiti ovosezonski HNL.

- Bit će prvak Dinamo... Ako postojeći trener ne bude mijenjao glavnog igrača... Petkoviča? Ma ne, Oršića. On može živjeti samo na onom povijesnom golu, on igra najmodernijeg bočnog igrača od svih koje sam tamo vidio, a onda ga on (Kopić, op.a.) zamijeni na pravdi Boga. Ako treneru ta kvaliteta nedostaje, ako ne zna koga treba promijeniti, onda Dinamo neće biti prvak - zaključio je Ćiro.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:39