HAJDUK ČEKA ZAGREB

Ćiro stiže na Poljud, a Krstičević razmišlja o sucima: 'Pet smo ih poslali u 2. ligu!'

Hajduk je, bez obzira na izostanak Andrijaševića, ipak pojačan u odnosu na posljednje vrijeme, definitivno su se u stroj vratili Maglica, Maloča i Oremuš
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. ožujak 2013. 14:10

Hajduk se vraća prvenstvenim obvezama, Bijelima je gost u subotu u 19 sati Zagreb Ćire Blaževića. Pa se i trener nogometaša "bijelih" Mišo Krstičević nakon pauze pojavio pred novinarima. Hajduk hvata Europu:

- Mislio sam da ćemo pauzu bolje iskoristiti, ali nismo. Eto, još nam se ne vraćaju Milović i Jonjić, sad ispada da oni neće biti spremni sve do kraja prvenstva, to su neke nove teze i teorije, šta da radimo. Tako to bude, a jedan Olić kad je dobio udarac u nosnu kost, vratio se u par tjedana. Mi nemamo takvu sreću – govorio je Krstičević.

Nema Andrijaševića zbog kazne od kartona, to je znatan hendikep. A što je najveći forte Zagreba, pitali smo?

- Bio sam tamo ne tako davno, puno je još mojih igrača, Ćiro je pojačao obranu, imaju i talentiranog vratara (Livaković op. a.), Ćiro ih je stavio u sustav sa trojicom otraga, imaju karakterističan stil igre za sjever, čuvaju dobro loptu, kombiniraju, imaju sredinu jaku, znaju iskoristiti Abdurahimija, pa su tu opasni Bevab, Jurendić... Znamo dosta o njima i gdje bi nam mogli učiniti problema. Samo da nas ne probiju kroz sredinu i ne dođu lako na Medića i Abdurahimija.

Hoće li teren biti dobar, palo je dosta kiše, je li vam to smetnja?

- Pa to je relativno, mi smo igrali najbolje utakmice u Koprivnici i Vinkovcima gdje su tereni bili teški i blatnjavi. Bili smo izvanredni! Mi smo od svih najviše naučili na kišu i blato.

Tko je prvi vratar večeras?

- Vidjet ćemo to, nismo još definirali! - tajanstven je trener.

Očito, traje dvojba Goran Blažević ili Lovre Kalinić. Logično je tko bude branio večeras, hoće i u srijedu u Koprivnici. Pa smo pitali dalje:

A tko će s Maločom na stopera, tko će u vezni red?

- Stalno smo u tumbanjima. Nemamo neku stabilnost. Ne možemo stat u kraj s ozljedama. Milić stalno ima neke mehaničke ozljede. Ne zna još procijeniti tu svoju bol... Moramo vidjeti gdje ćemo s Limom, ne valja stalno mijenjati pozicije.

Prvenstvo ili kup, što je važnije?

- Prvo imamo Zagreba i jednaku obavezu u prvenstvu i u kupu! Ali, čini mi se do Europe lakše doći kroz kup, u prvenstvu će nam biti teže...

Drž' ne daj, uvijek se vratimo na – suđenje.

- Ne bih o tome, ne volim o tome, ali... - ne može uteć' Krstičević.

Je li Hajduk više lansirao mladića iz svoje škole "po Europama" (55, izvrsno treće mjesto u izboru izvjesnog Instituta za zbrajanje nogometnih statistika!), ili je još više sudaca poslao - u Drugu ligu?!

Lako se nama šaliti, ali te greške osjeća Krstičević na svojoj koži, to ga svrbi i češe i nervira pa i te "čimbenike" uvrštava neizostavno u svoju "borbu za Europu". Kako do Europe? Lakše je kroz kup, ostale su samo četiri utakmice, a u ligi je gužva za drugo, treće, četvrto...

- Činjenica je da je na našim utakmicama nastradalo pet sudaca, suci su učinili greške, da na brzinu nabrojim, znam to napamet, Zadar, Dinamo, Slaven Belupo, Rijeka, Lokomotiva... A ja ne znam da je netko nastradao protiv nas!

Pssst, jest i to: Inter Zaprešić, 1:0 u Poljudu za Hajduk, mahali su ofsajd, nisu uvažili izjednačenje Zaprešićana u zadnjim trenucima. A bilo bi regularno. Toliko radi kronike i istine. Hajduk je pak višestruko zakinut, nije tajna. I nije toliko sam bodova pogubio, koliko su ih protivnici dobili (Rijeka čitava dva, na primjer).

- Mjesto na tablici uvjetovano je s više faktora - Krstičević nipošto nije želio tek tako obećati proboj/povratak na drugo mjesto ili barem plasman u Europu kroz tablicu.

- Rijeka i Split su se ove zime i te kako pojačali, a o Lokomotivi da i ne govorim! – rekao je svoje, opet i iznova. Da se ne zaboravi.

Hajduk je, bez obzira na izostanak Andrijaševića, ipak pojačan u odnosu na posljednje vrijeme, definitivno su se u stroj vratili Maglica, Maloča i Oremuš. Jozinovića još uvijek muči mišić, a i Milić je dobio udarac u mišić tako da ni on po svemu neće moći.

- Idem samo s onima koji nemaju tegoba, ni starih trauma, samo oni koji su sposobni za stopostotni učinak! - potvrdio je Krstičević.

Povratak Maloče je velika stvar, mladi tata se napokon vraća u pogon.

- Maloča nam je najviše nedostajao, kao čovik, igrač i kapetan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 13:34