Damir Krajac / CROPIX
TRENER SVIH TRENERA

Ćiro tvrdi: 'Nisam još mrtav. Dobio sam zatvorenu ponudu iz Hrvatske, ali ne mogu...'

'U Kini me muči nostalgija, ali ona je očito bolji izbor. Bit ću najsretniji kad pobjegnem'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. prosinac 2013. 12:31

Brigadir Danijel Kotlar predao je Miroslavu Blaževiću nagradu za životno djelo od Kluba navijača 'Uvijek vjerni’.

- Nadam se da će Niko Kovač osvojiti i bolje mjesto od trećeg - dodao je.

Ćirina bronca sjaji zlatnim sjajem.

- Zahvaljujem onome tko je imao refleks da se mene sjeti. Vi koji pratite sport možda pamtite da je Ćiro uvijek govorio kako mi u nogometu nemamo svrhu postojanja bez navijača. Reprezentacija bez navijača, kao i klub, isto je kao i država bez vojske - obratio se Uvijek vjernima, ali očito je ne samo njima.

Mi smo ga pitali je li to kraj trenerske karijere? Negda je znao reći “za životno djelo ti daju kad na tebe više ne računaju”.

- Je, je... Za životno djelo se daje čovjeku koji je na kraju. Međutim, to vrijedi kad ti nagradu daju strukture koje odlučuju tko će što biti, a ovo priznanje uručili su mi navijači. Upravo su oni najvažniji. To je sentimentalna gesta u vrijeme kad mi se činilo da su me svi zaboravili.

Znači, kao trener niste na potpisujete kraj.

- Nisu mi nagradu još dali kineski navijači. Nisam još mrtav. Dobio sam zatvorenu ponudu iz Hrvatske, ljudi su me željeli, ali ne mogu. Neću spominjati o kome se radi.

Kina je mnogo dalje.

- Kina je moje utočište, a najljepše mi je kad nisam tu. Najteže mi je u Hrvatskoj jer gledati ovo što sve toleriramo mnogo je teže onome tko je nešto konkretno napravio, kao što si ja utvaram da jesam. Moraš biti izuzetno jak da to trpio. U Kini me muči nostalgija, ali ona je očito bolji izbor. Bit ću najsretniji kad pobjegnem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 07:44