Drago Sopta/CROPIX
HOĆE LI SE PREDOMISLITI?

City za Vrsaljka i Kovačića nudi 28 milijuna eura, Arsenal 26! Žele ih i Chelsea i Spursi

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. prosinac 2011. 19:15

Manchester City i Arsenal u srijedu nisu imali svoje predstavnike u Maksimiru. Ali su zato bili na prošlom ogledu Modrih u Madridu, te na prvom sudaru Dinama s Realom. Bili su i na dva dvoboja Modrih s Ajaxom, maksimirski izvori jedino ne znaju jesu li bili u Lyonu. Jesu li vidjeli što ih je zanimalo? Očigledno jesu, jer više ne dolaze. Jučer su u maksimirskim ložama sjedili predstavnici Chelseaja, Evertona, Tottenhama, Bayerna, Udinesea, Zenita, Borussije iz Dortmunda, Malage, Wolfsburga, Spartaka i Dinama iz Moskve.

Odlazak Zdravka Mamića u Manchester City i Arsenal opet je otvorio priču o prodaji Dinamovih wunderkinda Šime Vrsaljka i Matea Kovačića. Isti scenarij dogodio se i prošle sezone u prosincu, samo nekoliko dana kasnije. Sedamnaestog dana mjeseca prosinca 2010. Zdravko i Zoran Mamić bili su u Londonu kako bi pregovarali o prodaji Vrsaljka i Kovačića Arsenalu. Arsene Wenger je za obojicu ponudio 18 milijuna eura, ali su se braća zahvalila vjerujući da će dva mlada igrača ove sezone dostići veću cijenu. Bio je to definitivno pametan potez, jer tako se i dogodilo. Dinamo je za Vrsaljka i Kovačića po nekim izvorima samo godinu dana kasnije dostigao cijenu od 28 milijuna eura! Naravno, radi se o prodaji “u paketu”. Toliko, naime, nude bogati šeici iz Manchester Cityja, koji su Mamiću kazali kako im baš trebaju takva dva mlada igrača, prodorni Vrsaljko i “španer budućnosti” Kovačić, koji bi bio idealan partner Davidu Silvi u veznoj liniji. Međutim, niti ponuda Arsenala ne zaostaje previše, navodno društvo s Emiratesa nudi za obojicu 26 milijuna eura, što bi značilo da je prošlogodišnju ponudu povećalo za čak 8 milijuna eura.

Prije utakmice Dinama i Lyona sreli smo Zdravka Mamića koji je ulazio u klupske prostorije. Pitali smo ga ima li kakvih novih detalja glede mogućih transfera Vrsaljka i Kovačića?

- Sve ste već napisali, nema novosti - kazao je Mamić i brzo odjurio u svoj ured. Maksimirski zidovi pak šapću da sve ovisi baš o - Dinamu! Odnosno Zdravku Mamiću. Baš kao što je to bilo i prošle sezone, gazda plavog kluba je nakon povratka iz Londona izrecitirao ovu rečenicu.

- Sad je sve na nama.

Tad se nije dogodilo ništa, hoće li ove sezone? Manchester City i Arsenal su iskrcali svoje ponude, ali primijetili ste sigurno na početku teksta da su jučer u Maksimiru bili i predstavnici Chelseaja te Tottenhama. Po onome što smo uspjeli saznati, dva londonska kluba također žele razgovarati s Dinamom o Vrsaljku i Kovačiću, pa bi sljedeći tjedan Mamić opet mogao do Londona.

Izgleda da se Mamić zapravo nećka kad je u pitanju Mateo Kovačić, dok je Šime Vrsaljko praktički na korak do Manchester Cityja. Izvršni predsjednik smatra da će Kovačić sljedeće sezone vrijediti još više, nikada nije želio transferirati niti jednog nogometaša koji nije dostigao najveću moguću cijenu, zato su ga i prozvali “teškim pregovaračem”.

U cijeloj toj priči oko Vrsaljka i Kovačića pada u sjenu dolazak Malage i moskovskih klubova Spartaka i Dinama koji su zainteresirani za Sammira. Međutim, Mamić drži visoke financijske kriterije, za Brazilca koji ima hrvatsku putovnicu i dalje drži cijenu od 10 milijuna eura! Tko voli, nek’ izvoli. Inače, Sammir će već danas otputovati u Brazil, gdje će konačno vidjeti sina. Ukoliko se pojavi ponuda, hitno će se vratiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 23:47