Srđan Vrančić/CROPIX
CHARLIE ZA SN

Ćorluka: Nema opuštanja! Odlazak Slavena Bilića može nam biti samo motiv više!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2012. 14:10

Sve je u rovinjskom kampu Hrvatske upućivalo na posebnost priprema. Uređen okoliš travnjaka reklamnim panoima, autobus obojen u crno s vatrenim motivima, nova reprezentativna oprema. No, najjači dojam stanja uvijek definiraju ljudski odnosi. Vedran Ćorluka, koji u pravilu profesionalno odrađuje obveze, praktično nikad ne podbaci u igri, zna mijenjati raspoloženja izvan posla. No, da se u Rovinju doista događaju posebne pripreme, svjedoči i njegovo osobito raspoloženje. I raspoloživost.

- Ma ja sam uvijek dobro raspoložen, ali to vama novinarima ponekad drugačije izgleda. Istina je da je ovdje izvanredna atmosfera kakva dugo nije bila u reprezentativnom taboru. Valjda je to i zato što se osjeća među nama da se spremamo za nešto veliko, a nastup na Euru je doista nešto veliko, kazao je Ćorluka.

Paralela Vatreni 2008 - 2012?

- Bilo je svega pomalo. Došlo je do smjene generacija, propustili smo SP, bilo je turbulencija ali i vrhunskih izdanja. Za ovaj Euro imamo cilj da podignemo letvicu naših limita, mislim da smo sposobni za otpuštanje kočnica kad dođemo gore i prerastemo u veliko iznenađenje turnira. Meni treninzi puno govore.

Skupina nam je komplicirana?

- Je, ali mi moramo razmišljati da možemo, bez obzira na snagu protivnika! Svakoga treba respektirati, ali nikome nećemo priznati da je bolji. Takav je stav važan jer samo tako možemo proći. Mi smo inače reprezentacija koja, uhvati li ritam, može ama baš svakoga dobiti, kao što u suprotnom može od svakoga izgubiti.

Mnogo je tinte potrošeno u analiziranju značaja Bilićeve javno objavljene abdikacije nakon Eura?

- Pročitao sam i čuo dosta, po mom mišljenju deplasiranih stavova o Bilićevoj objavi da je potpisao za moskovski Lokomotiv odnosno da nakon Eura više neće bit izbornik. Bilić nije mogao time narušiti atmosferu u reprezentaciji, a sve što sam vam prije kazao o pripremama u Čatežu, Rovinju te siguran sam i u Bad Tatzmannsdorfu, potvrda su tog stava. Bilić je odabrao svoj put, nakon šest godina sa A reprezentacijom, odnosno gotovo dvije s mladom, zaslužio je priznanje za sve što je u tom razdoblju učinio.

Osjetilo se u glasu da mu nešto u toj priči smeta...

- Ma, gledajte, kao što sam prije naveo, Slaven Bilić je puno učinio za reprezentaciju i za nas igrače. Dao nam je šansu kad bi malo tko to napravio, mi smo, nadam se, uzvratili dobrim igrama. Taj naš odnos i međusobni respekt će uvijek ostati. No, svi mi igramo za Hrvatsku, za svoj doprinos, svoju zemlju i naše ljude, zato je neupitan pristup. Ne znamo kakav će to rezultat dati, jer se pita i protivnike koji imaju iste motive, ali i zadnji atom snage ostavit ćemo na terenu da bismo se na kraju mogli međusobno pogledati u oči, bez žala. Svakom igraču koji istrči u reprezentativnom dresu je to na pameti, i stvarno mi je glupo kad čujem da ćemo eto, jer izbornik ide, biti opušteni!?

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:00