AFP
HARRY NIJE PRIČLJIV TIP

Ćorluka: Potpisao sam novi ugovor sa Tottenhamom jer imaju povjerenja u mene

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. veljača 2011. 12:30

Petog veljače navršio je 25 godina i sada pripada generaciji zrelijih nogometaša. U simboličnom iskoraku nogometnog sazrijevanja prvi je put u karijeri, ali i životu, nakon izvanrednog uspona upoznao i drugu stranu priče. Onu koja je satkana od profesionalnih problema, ozljeda, glavobolja oko statusa i odluka kako ga razriješiti, depresivnih subota kada umjesto terenom šparta s jedne stolice na klupi Tottenhama na drugu. Kako nevolje uvijek dolaze u društvu, nadovezale su se i promjene u privatnom životu te zaključenje višegodišnje veze s djevojkom.

Nestali ste duže s medijskih radara, zašto?

- Nije bilo nekog posebnog razloga za takvu odluku, ionako nisam sklon češćim medijskim istupima. S obzirom na moju situaciju u klubu nisam bio ni zanimljiv, što da vam pričam kad ne igram, ne mogu stalno govoriti jedno te isto.

A to je?

- Pa ono, nisam sretan jer sam na klupi, ne znam zašto me trener marginalizirao, još manje znam kad ću opet igrati.

Pa jeste li se pitali zašto ste, nakon silno intenzivnog ritma igranja , odjednom postali inventar klupe?

- Iskreno rečeno pitao sam se često.

Je li vam odgovore možda ponudio Harry Redknapp?

- Trener je takav tip da ne priča puno. Osoba sam koja voli otvorene razgovore, ako nekog nešto muči idemo to raščistiti i pošteno razriješiti. No, Redknapp je vjeran svom stilu i nemam mu što zamjeriti. Tako sam se i ja držao profesionalnosti, radi svoj posao za koji si dobro plaćen najbolje što možeš i čekaj novu priliku.

Ostaje u zraku pitanje kako igrač koji odigra 41 utakmicu u sezoni odjednom postane nebitan. Jeste li pomišljali o odlasku?

- Neke si stvari doista nisam mogao logički objasniti, u nekim sam trenucima bio očajan. Morao sam prevladati taj frustrirajući osjećaj da sam nebitan i u razgovoru s klupskim čelnicima želio sam shvatiti trebaju li me ili mogu otići. Tražio sam da razriješim tu neugodnu situaciju koja se dogodila praktično preko noći.

Jeste li imali neku opciju, novi klub?

- Iskreno rečeno, nisam imao konkretnih opcija.

A što su vam odgovorili u klubu, s kim ste zapravo razgovarali?

- Razgovarao sam s predsjednikom Levyem i menadžerom Redknappom i nisu htjeli uopće raspravljati o opciji mog odlaska. Štoviše, odmah su mi ponudili novi ugovor!

Novi ugovor? Pa zar niste vezani za Tottenham do 2013. godine?

- Jesam, još su bile dvije i pol godine do isteka starog ugovora.

Starog? Znači potpisali ste novi?

- Jesam, prije mjesec dana!

To je doista iznenađenje!

- Može se tako kazati jer je i mene tada iznenadilo. Htio sam vidjeti imaju li uopće potrebu da me koriste, a oni su vrlo jasno pokazali konkretnom ponudom za novi ugovor koliko me respektiraju. Moram biti iskren do kraja, ja ni jednom nisam osjetio u tzv. “crnom” vremenu da me ne žele. Kad su mi rekli da hoće potpisati ugovor do 2014. dakle godinu više, i k tome poboljšati uvjete ugovora već od sada, to je bio jasan znak velikog povjerenja i kraj mojih frustracija. Oni to nisu morali učiniti, ali su inzistirali.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju SN-a

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 19:00