Zagreb, 080810.Hotel Sheraton.Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije povodom prijateljske utakmice sa reprezentacijom Slovacke u Bratislavi 11. kolovoza.Na fotografiji: Vedran Corluka.Foto : Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
'NADAM SE PRILICI'

Ćorluka spreman, ali čvrsto na klupi: 'Harry ima svoje zamisli, a ja se trudim...'

Jednostavno, prošlih sam godina stalno igrao i drugi su igrači sjedili na klupi. No, ne sumnjam da će biti mjesta i za mene - rekao je hrvatski reprezentativac
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 15. studeni 2010. 22:13

U nedjelju je doputovao u Zagreb nakon što je i drugu utakmicu za Tottenham odsjedio 90 minuta na klupi. Za Vedrana Ćorluku u kontekstu posljednjih događanja s njegovim zdravljem i to je dobra vijest. Naime, nakon što je nastupio u Tel Avivu protiv Izraela, 9. listopada, Ćorluka je preskočio prijateljski ogled s Norvežanima. No, to je bio tek početak tegoba.

- Ušao sam u seriju ozljeda nakon godina neprekidnog nastupanja - kaže nam Ćorluka, kojeg je od proljetos mučio problem s gležnjem, leđima, naposljetku - nakon Izraela osjetio sam bolove u preponskom dijelu i nisam mogao igrati, uz svu veliku moju želju protiv Norveške. Vratio sam se u London i nisam iz istih razloga niti trenirao dva i pol tjedna. Kad su se problemi napokon riješili, počeo sam raditi s momčadi i eto, sada sam na klupi.

U međuvremenu se na desnom boku stabilizirao Huton. No, bez problema se zaključuje da taj igrač ipak nema Ćorlukinu klasu. Kako Harry Redknapp ima svoje ideje, pitamo hrvatskog reprezentativca kako gleda na ipak novu poziciju alternative.

- Ništa se novo po tom pitanju ne može reći u odnosu na naš posljednji intervju prije Izraela. Trener ima svoje vizije i on o tome s nama ne raspravlja. Na nama igračima je da maksimalno treniramo, budemo na raspolaganju, i onda on odredi prije utakmice 11-oricu za teren, a potom i još 7 igrača za rezervnu klupu. Čekam svoju šansu i vrlo ozbiljno radim na treningu kako bih u trenutku dobivanja prilike bio na visini zadataka i očekivanja. Tottenham je veliki klub koji igra na više vrlo zahtjevnih frontova te je svaki igrač potreban tijekom duge sezone. Jednostavno, prošlih sam godina stalno igrao i drugi su igrači sjedili na klupi. No, ne sumnjam da će biti mjesta i za mene.

Malta je autsajder?

- Tako je to na papiru, ali neću otkriti ništa epohalno kad kažem da je svaka utakmica danas takva da ne uđeš li 100% koncentriran, s ama baš svakim protivnikom možeš imati grdnih problema.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 18:10