MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
USUSRET DERBIJU

Čovjek koji je nakon spektakla u Maksimiru poželio transfer u Liverpool ponovno će zaprijetiti Modrima?

U vatrometu golova od 9. do 59. minute postignuto je svih šest pogodaka
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 16. listopad 2021. 07:55

Prvi ogled Dinama i Rijeke ove sezone u Maksimiru bio je jedan od najspektakularnijih obračuna ovih klubova od njihovog prvog obračuna 1946. godine. Dvaput je tog 1. kolovoza u sklopu 3. kola prvenstva vodio Dinamo, jednom Rijeke, a okršaj bez pobjednika završio je sa šest golova i bez pobjednika. Svi golovi postignuti su u razdoblju od 50 minuta, od 9. do 59.

Rijeka je u Zagreb došla s dvije startne pobjede, dok je Dinamo nakon startnog poraza od Slavena Belupa lakoćom svladao Hrvatski dragovoljac i protiv Riječana je tražio drugi trijumf. Krenulo je dobro za Modre, korner Majera, pa Gavranović, Franjić i strijelac glavom Perić. Potom je svoj šou u 23. najavio Abass, fantastičnim golom za izjednačenje, no već u 32. Majer je vrhunski ljevicom opet doveo domaćina u prednost. Šest minuta kasnije pogriješio je upravo Majer, asistent Abassu, koji je iskopirao svoj prvi gol i novim vrhunskim udarcem pogodio za 2:2.

Do kraja poluvremena Rijeka je preokrenula rezultat, u 43. minuti autor čudesnog gola bio je Drmić nakon akcije Libera. Nije se Dinamo dao, završilo je 3:3, u 59. je pogodio Oršić nakon velike pogreške vratara Labrovića... Bilo je do kraja utakmice još prilika prijetio je najviše Oršić, no pogodaka više nije bilo. Na kraju je Dinamo ima ukupno 24 udaraca (osam u okvir), a Rijeka devet (pet u okvir).

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

- Sadio Mane je moj uzor, sviđa mi se način na koji igra. Što se tiče moje budućnosti i mojih želja, volio bih igrati u Liverpoolu. Igraju brz i okomit nogomet, vjerujem da bih se tamo jako dobro uklopio - poručio je Rijekin junak Issah Abass.

Utakmica za dugo pamćenje je što se tiče Dinama brzo otišla u zaborav jer su dan nakon nje Modri doznali da im je mogući suparnik na putu prema Ligi prvaka postala Crvena zvezda, tako da se sav fokus javnosti prebacio na tu utakmicu koja nikad nije odigrana. Šerif je pokvario planove, prvo Srbima, onda i Hrvatima...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 11:12