DAMIR KRAJAC/CROPIX
NAJVEĆE POJAČANJE

Čovjek o kojem Dinamo ovisi više nego ikad: Bruno Petković ostaje u Maksimiru, razlog je jasan...

Upita tijekom godine za najboljeg nogometaša hrvatskog prvaka nije nedostajalo, ali...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. rujan 2020. 11:19

Dinamo danas (15 sati) gostuje u Ferdinandovcu u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Nije se u petak još znalo kako razmišlja Zoran Mamić kad je ta utakmica u pitanju, koga će od svojih udarnih snaga voditi na tu utakmicu. Hoće li odmarati sve najjače snage ili će ipak neki dobiti priliku rastrčati se i raspucati da baš vikend ne provedu samo odmarajući.

Sigurno bi u Ferdinandovcu željeli vidjeti Brunu Petkovića. Simpatično prepucavanje preko društvenih mreža u kojemu je domaći stoper zvan Čarli poručio Petkoviću da će ga zaustaviti u kup-dvoboju, pa Petkovićev odgovor da je spreman 30 posto i da se neće dati, ovoj je utakmici dalo dodatnu draž. E sad, je li Petković u Mamićevim planovima za dvoboj u Kupu ili će ga ipak čuvati za Floru?

Meta prozivanja

Kako god bilo, Bruno Petković, po svemu sudeći, i ovog će ljeta ostati u Dinamu. Upita tijekom godine nije nedostajalo, međutim, prava ponuda, ona koja bi ljude u klubu bacila u trans, nije sletjela u Maksimir.

Naravno, ne znači da se nešto ne može promijeniti do kraja prijelaznog roka, da netko ne može u zadnji tren promijeniti planove, međutim, to bi u ovom trenutku ipak bilo iznenađenje. Petković će, dakle, prođe li Dinamo Floru, treću godinu zaredom krenuti s Modrima u europsku jesen. Zadnjih dana o Petkoviću se najviše piše i priča u kontekstu fizičke spreme.

image
MIGUEL RIOPA/AFP

Prvo izbornik Zlatko Dalić, koji je rekao javno da je Petković na samo 20 posto forme. Onda je i Zoran Mamić u intervjuu SN-u kazao da je Petković jedan od najboljih hrvatskih igrača koje je vidio, ali da nije dovoljno fokusiran na svoj uspjeh. I da se mora bolje spremiti. Na sve to stigla je ova priča iz Ferdinandovca, ova šala domaćeg stopera upravo na temu Petkovićeve spreme. Dokaz da je priča o “nespremnom Bruni” postala viralna, svi je više-manje doživljavaju kao činjenicu.

Vrijeme dokazivanja

No, sada kad je gotovo sigurno da će Petković ostati u Dinamu, sada kad je ipak prošlo dosta vremena od ozljede, sad se očekuje da Petković uzme uzde ovog Dinama u Europi i bude glavni pokretač momčadi na putu do europskog proljeća. S pravim Petkovićem, pisali smo to već više puta, Dinamo je druga momčad, on daje Modrima drugu dimenziju i sigurnost suigračima. Dosad ako je i bilo opravdanja za slabiju formu i fizičku spremu, sad je pred Petkovićem razdoblje ultimativnog dokazivanja; svi znaju kakav je španer, kakva je opasnost za suparnike, ali sad Dinamu treba Petković koji može biti prevaga 90 minuta. Dinamo o Petkoviću ovisi više nego ikad, to je jasno.

Najveće pojačanje

Dvoboj protiv Flore u četvrtak pokazat će raste li Petković u formi, raste li taj famozni postotak njegove fizičke spreme? Uglavnom, od svih zadataka koji su sad pred Zoranom Mamićem, od onih sportsko-direktorskih, da dovede kvalitetnog stopera i možda još kojeg igrača, do onih trenerskih da uigra momčad i donese joj stabilnost, jedan od najvažnijih je zadataka da od Petkovića izvuče maksimum na terenu. Sad kad je izvjesno da je transfer daleko, sad je važno od prvog napadača dobiti najveći mogući doprinos. Petković u velikoj formi, motiviran i nezaustavljiv bio bio najveće pojačanje koje Mamić trenutno može pronaći.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 13:27