SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
TEŠKO GOSTOVANJE

Čuđenje nakon sudačke lakrdije u Rijeci: ‘Pa, brate, više ne znam kako čuvati suparnika!‘

Šteta da se poslije takve lude, sadržajne utakmice, više priča o suđenju nego o golovima, potezima
Piše: D. TrutinObjavljeno: 05. veljača 2021. 08:05

Šteta da se poslije takve lude, kvalitetne, sadržajne utakmice, više priča o suđenju nego o golovima, akcijama, prilikama s obje strane. Šibenik je nakon velikog trijumfa u Maksimiru uspio sačuvati nešto snage, energije i svježine za teško gostovanje na Rujevici.

Gledajući u cjelini, odigrali su jako dobro, kompaktno. Narančasti su opet bili opaki u tranziciji koju su doveli do visoke razine, a sjajni Sahiti i Jurić su trenutno najbolji i najubojitiji napadački tandem lige. Nije to samo dojam, brojke govore da su Albanac i australski Hrvat ukupno zabili 13 šibenskih golova (od 22 ukupno), samo u zadnja tri dvoboja 7 (Sahiti 4, Jurić 3) iskoristivši 90% svojih udaraca.

Odličnu utakmicu odigrao je i Marko Bulat, ali i najveći broj ostalih igrača. Istina, Rendulićeva se momčad branila u velikom dijelu utakmice, u drugih 45 minuta čak i previše duboko, na svojih 16-20 metara, ostavljajući Riječanima da često ubacuju lopte sa bokova.

Ostaje pitanje je li to bila taktika ili su jednostavno gosti bili stjerani u krilo vratara Labrovića. Sigurno je i da su tjelesno pali, pa su u nastavku ostali bez kvalitetnih izlazaka u inače dobro organizirane i opasne kontre i polukontre.

A, sada nešto i o suđenju, koje je podiglo toliko prašine. Činjenica je da nitko od aktera nije bio zadovoljan suđenjem na Rujevici. Gledajući uživo, sigurno je da su Riječani bili uvjereni da su oni više oštećeni. No, VAR ih je gotovo u svim situacijama demantirao. Tek je akcija kod poništenog gola Yatekea po nama najviše sporna, gdje Rijeka ima materijala za ljutnju i nezadovoljstvo. No, Vučković je bio tako lak na obaraču i VAR ga je, srećom po Šibenčane, primorao da poništi pogodak. Na žalost po Šibenčane, kazneni udarac u 90+11 minuti je bio, Todoroski je bio nesmotren. No, nama najzanimljivija bila je izjava Borisa Pandže, prekaljenog Šibenikovog stopera.

- Šteta da nismo izdržali… Nedostajale su sekunde. Ali, ovo sa suđenjem, s VAR-om, postalo je show, cirkus. Igram profesionalno nogomet gotovo 20 godina, a sve ono što sam dosad radio i učio obrambene vještine, sada mi je postalo upitno. Pa, brate, više ne znam kako čuvati suparnika, hoće li mi svirnuti penal ili se aktivirati VAR. To više nema nikakvog smisla - kazivao je nakon meča Pandža. Ovome stvarno više ne treba ništa dodati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 11:42