Split, 071110.Stadion Poljud.Utakmica 14.kolo HNL Hajduk-Zagreb.Na slici: slavlje Trebotica nakon gola.Foto:Vojko Basic / Cropix
 Vojko Basic / Cropix
'STVAR JE PRINCIPA'

Čuje li Vučević apel igrača: 'Treneru ostani, svi smo oduševljeni vašim radom!'

Da je ostao stari trener golove ne bih ni dao, zamijenio bi me već na poluvremenu. Vučević mi je rekao 'napravi nešto, ili se ne vraćaj u svlačionicu', priča Anas
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 11. studeni 2010. 17:40

Trebalo bi pobijediti Lokomotivu i onda zadržati Gorana Vučevića, nagovoriti ga da ostane trener Hajduka do kraja jeseni. Možda to i ne treba uvjetovati, jer pobijediti Lokomotivu, kao da je to jednostavno. Naime, tijekom 2010. godine dosad su samo Lokomotiva i Cibalia nanijele prvenstvene poraze „bijelima“ i to na gostovanjima, sa po 1:2, a između je stala serija nepobjedivosti od čak 20 uzastopnih ligaških utakmica.

No, nije Lokomotiva tema ovog teksta, nego odjek uoči gostovanja kod „lokosa“, vapaj iz Hajdukove svlačionice: Vučeviću, ostani! Ako samo malo zagrebete u razgovor s Hajdukovim profesionalcima o trenutačnom stanju neizvjesnosti, dobit ćete unisoni odgovor:

- S Vučevićem i Vujovićem dobro radimo i lijepo se slažemo, živnuli smo, protiv Zagreba je već bilo mnogo bolje i možemo se vratiti na stazu pobjeda.

Poruka iz svlačionice slaže se s intencijom uprave koja je pod patronatom glavnog gazde Željka Keruma postavila Vučevića za trenera, doduše „na dvije-tri utakmice“, ali bi ga već sad željeli nagovoriti da odradi taj posao barem do - 16. prosinca, što bi bilo logično rješenje. Pa neka Vučević ima svoje principijelne razloge zbog kojih još nije promijenio svoj stav i tvrdoglavi na „dvije-tri utakmice“.

Što kažu u svlačionici „bijelih“? Vratar Danijel Subašić najprije je pomislio da ga pitamo štogod o Lokomotivi?

- Ajme, ne o Lokomotivi, lani ste me slikali na Kopilici ispred „dizelice“, stop ferati i onda smo izgubili. Pokrali nas suci. Sad se moramo i Lokomotivi revanširati, veliki teren u Maksimiru nam odgovara. Puno nam je lakše nego prošli tjedan, Zagreb nam je dao mir, pokazali smo pomak na bolje, moramo svladati i Lokomotivu, ako ne opet smo u rupi.

O struci Subašić nema dvojbi:

- Svi bismo jako voljeli da ostane Vučević, oduševili su nas pristupom i on i Zlatko Vujović. Po priči u svlačionici nadam se da će se predomisliti i ostati do kraja. Sjećam se prije dvije godine Vučevića, tada nije ni trebao otići.

Vratar je „za“, što kaže mladi stoper Mario Maloča:

- Svi bismo jako voljeli da ostane, oduševio me, bilo bi šteta da opet mijenjamo trenera. Pobjedom protiv Lokomotive morali bismo učvrstiti taj stav, da se vratimo na stazu pobjeda. Bili smo jako umorni, posebno sam ja igrao baš sve utakmice i za mladu reprezentaciju, preskočio sam samo kup u Donjem Ladanju. Sad smo dva dana predahnuli, trebalo nam je. Vučević zna što nam treba, dobar je čovjek i stručnjak, otvoren, živnuli smo i nekako opet svi smo zadovoljni – kaže Maloča.

U napadu je proradio Anas Sharbini, opet je došao do svoga udarca. Njega je štitio i Poklepović, a Vučević mu je otvorio nove mogućnosti:

- Da je ostao stari trener golove ne bih ni dao, zamijenio bi me već na poluvrijeme, ha, ha – smije se.

Ali, bez malicije. Ispričao nam je o Vučeviću:

- Rekao mi protiv Zagreba da se ne vraćam u svlačionicu ako nešto dobro ne napravim. Potrudio sam se... Bit će mi jako žao ako ode, doživio sam ga kao pravo rješenje, na mene je u kratko vrijeme ostavio odličan dojam. Volio bih da duže ostane – kaže Anas.

Vučeviću nije svejedno...

Goran Vučević sigurno osjeća bilo svlačionice i neće mu biti svejedno kad čuje da ga igrači aklamacijom zazivaju da ostane, barem do kraja jeseni, da olakša posao i upravi koja novog trenera najradije ne bi odabirala prije zimske pauze. Vučević izbjegava velike riječi, podsjećamo što je rekao još otprije:

- Ne želim da ispada kao da odbijam klupu Hajduka, iznimno sam ponosan što sam trener Hajduka i nije stvar moljenja ili nagovaranja. Stvar je dogovora, principa, moga ugovora za rad u omladinskoj školi kad sam zamolio da se posvetim tome poslu u cijelom ciklusu i da me se ne rasteže i doziva u prvu momčad – govorio je Vučević, no mijenja li se sad situacija?

Inače, Srđan Andrić se vratio treningu, pretrage u Njemačkoj potvrdile su svu ispravnost dijagnostike liječnika u Hajduku, dr Fabjana Čukelja i dr Jurice Rakića.

Andrić ne mora na operaciju, nastavlja se s konzervativnom metodom liječenja, a jučer se Andrić opet pojavio na treningu s prvotimcima. Mnogo je izgubio, zadnji put je nastupio prije dva mjeseca, valja vidjeti koliko će moći pomoći „bijelima“ u finišu jeseni. Na popodnevnom treningu Hajduku su se priključili i juniori Ivan Tomičić (on ima profi-ugovor), te Špiro Peričić i Ivo Tomaš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 07:19