Branimir Boban Photography
OKRENULI MU LEĐA

Cvitanović i društvo izdali Ivankovića: Mamiću smijeni ga, u Dinamu vlada kaos!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 24. listopad 2013. 11:09

Pokoji pucanj u sedmu silu sva je artiljerija koja je preostala Zdravku Mamiću . I mlađi brat. I milijuni. Junior je završio na klupi jer su se u Dinamu svi izredali, a milijuni nisu pomogli da klub ne doživi fijasko. Kumovala je i svlačionica, koja je pokazala srednji prst i s podsmijehom ispratila još jednog tenera.

Velika kriza

Treći odlazak Branka Ivanković kulminacija je desetljeća stihije, neplanskog rada i jednog jedinog cilja; jagme za lovom! A nakon deset godina u Dinamu su stigli tamo gdje su si utabali put; u beznađe.

Treneri su temelj svake momčadi, a smjenjivali su se redovito. S navijačima je propalo šurovanje i razjedinjenje pa se krenulo u rat, a slično je bilo i s politikom.

Nakon osam godina, Dinamu prijeti teška borba za tron. Rijeka i Hajduk su ozbiljni protivnici, a ‘modri’ proživljavaju tešku krizu. Sammir igra s figom u džepu, Halilović se sprema na odlazak bez odštete, a i u nogometnoj školi vlada nerad.

Odluka o smjeni Branka Ivankovića pala je nakon užeg sastanka koji se dogodio u ponedjeljak navečer na stadionu. Na njemu su, osim Mamića, bili Igor Cvitanović, Marijan Vlak i ekonom Livio Cvrk, koji su izvijestili da je u svlačionici kaos! Iako je u ponedjeljak Zoran Mamić priopćio Ivankoviću da se do zime neće ništa mijenjati, ipak je uslijedio otkaz. Naravno, uz pristojnu otpremninu, pa lijepe riječi nisu izostale ni ovaj put.

Čačić, Jurčić, Ivanković...

U redu, Ivankovićeva smjena nije baš grom iz vedra neba, ali zar nije sportski direktor u subotu govorio kako je “o smjeni bespredmetno razgovarati”? To jasno ukazuje da nema planskog rada jer u Maksimiru nikada ne znaš što donosi sutra. Nema vizije kada nakon Čačića vratiš Jurčića, baš kao što je nema kad se iz kaljuže vratiš s trenerom koji je bečka škola, a ne tiranin koji bi uzdrmao svlačionicu.

Pitali smo prije nekoliko dana Ivankovića zašto ne uzme bič u ruke i pomete svlačionicu.

- Ja nisam takav karakter. Moja filozofija je drukčija - priznao je Ivanković. To možda pali u uređenim klubovima, ali ne i u Dinamu, gdje trener mora biti sirovina koji će nazvati stvari pravim imenom. Naravno da takav ne odgovara Mamiću jer Maksimir je ipak pretijesan za dva takva karaktera.

Vizija je nepoznat pojam

Što dalje? Priča se o velikom Dinamu koji će biti konkurentan u Europi, a svi igrači su im preskupi. Umjesto u ekskluzivni hotel na ruševnom stadionu, možda bi bilo bolje da se investiralo u centarfora i solidnog veznjaka koji bi donijeli Ligu prvaka i deset milijuna eura. Ili bar trenera.. Ali, to se već zove imati viziju. Ono što je u Maksimiru nepoznat pojam!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. lipanj 2024 18:03