CROPIX
ANALIZA STRUČNJAKA

‘Da, ova Rijeka se može do kraja boriti s Dinamom za naslov prvaka. Ali, samo ako poprave jednu stvar...‘

‘Dinamo se troši na Europu. Vidi se koliko mu nedostaje Ademi. To je drukčija ekipa bez njega‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. listopad 2021. 14:06

Rijeka je zadržala vodstvo na ljestvici, no Osijek je prati i također ima 24 boda, ali je odigrao utakmicu više. Dinamo im "puše za vrat" sa 23 boda i susretom manje od Rijeke. Modri su branitelji naslova i prvi favoriti, a je li Rijeka sada sposobna biti konkurentna kraja, parirati do završnice sezone, možda i osvojiti svoju drugu titulu prvaka? To je pitanje koje su mnogi postavljaju ovih dana. Što nam je rekao derbi u kojem je domaćinu i gostu pripalo po jedno poluvrijeme?

Odgovaraju Daniel Šarić, nekadašnji igrač Rijeke i Dinama te Milivoj Bračun, član čuvene generacije Modrih iz 1982. godine, ali i kasnije trener Rijeke.

Daniel Šarić vjeruje Bijelima s Kvarnera:

- Rano je za davanje konačno ocjene, ali mislim da Rijeka ima ekipu koja se može boriti s Dinamom za sam vrh. To je pokazala u dvije međusobne utakmice. Rijeka posjeduje strašno veliki ofenzivni potencijal što potvrđuje iz utakmice u utakmicu. Jedino što će trebati popraviti je igra u obrani. Ako bude i dalje primala toliko puno pogodaka teško da će držati korak s Dinamom. Znaju to i sami.

image
CROPIX

Prvo poluvrijeme je sugeriralo da su se podignuli na razine na kakvima ih dugo nije bilo, ali što očekivati od ekipe koja nije u stanju dobiti nakon vodstva 3:0? Je li realno vjerovati da može pobjeđivati u kontinuitetu?

- Isto tako možemo kazati za Dinamo da s prvim dijelom neće moći osvojiti prvenstvo, a drugi je bio drukčiji. Obje ekipe imaju problema, ali Rijeka ima strašan ofenzivni potencijal, to su igrači koji daju puno golova i mogu odlučiti svaku utakmicu. Zbog toliko napadački nastrojenih igrača pati i faza obrane. Zato i primaju više pogodaka nego što je normalno za momčad koja se bori za vrh.

I dalje Tomićeva varira od sjajnog do očajnog ili obrnuto.

- Toga su svjesni, igraju fantastično, ali imaju oscilacije. Na tome moraju poraditi, da bi se borili do kraja za vrh. Ni Dinamo ne igra bajno. Mislim da će ovo biti napeta sezona. Dinamo se mora trošiti na Europu. Vidjelo se koliko mu nedostaje Ademi. To je drukčija ekipa s njim i bez njega.

Tko je još u igri za prvaka?

- Osijek nije dobro ušao u prvenstvo, ali skuplja bodove. Bit će blizu. Hajduk se stalno pojačava, no on još više oscilira. Dinamo, Rijeka i Osijek će biti trojac u utrci za naslov prvaka - konstatirao je Šarić.

image
CROPIX

Milivoj Bračun smatra da će Dinamo još jednom završiti kao prvak.

- Daleko je kraj sezone, Dinamo ima opterećenje zbog igranja u Europi. Dosad to vrlo dobro kontrolira. Bitno je da se nitko od suparnika nije odvojio, to je za Modre ključna stvar. Rijeka je konkurentna, kao i Osijek, ali mislim da će Dinamo, kad se oslobodi Europe, ponovno napraviti razliku. Moja je ocjena da će Modri još jednom biti prvaci. Bez daljnjega.

Što vam govori debi na Rujevici?

- Fantastična utakmica za gledanje. Dinamo je pokazao karakter da se nakon 0:3 uspio vratiti, a za Rijeku je čudno što je propustila takvu prednost. Imala je preveliki respekt prema Dinamu, čim su Modri zabili prvi gol, Rijeci je bila voda u ušima. Malo se utakmica okreće nakon 3:0 - istaknuo je Bračun.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 12:24