ŠITUM SPREMAN ZA LP

'Dajte nam Barcu! Neka dođu u Maksimir, da vidimo izbliza kakvi su to igrači'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. kolovoz 2011. 19:30

Mario Šitum i Mateo Kovačić odavno su u Maksimiru označeni kao Dinamova svjetla budućnost. Šitum je stariji, ali Kovačić je ranije iskočio, u njega više nitko ne sumnja da će već iduće sezone biti jedan od ključnih igrača. Šitum je druga priča. Od trenutka kad ga je na lanjskim pripremama u Turskoj - dok je trener bio Jurčić - Zdravko Mamić nazavao Dinamovim Joeom Coleom, a on mangupski Cufreu prodao tunel, imao je tek jedan bljesak. Zabio je prošle sezone pogodak za pobjedu u Karlovcu, a onda ga dugo nije bilo. I sad se probudio, zabio je opet Karlovcu, pa dva Osijeku, uz Rukavinu je najbolji Dinamov strijelac u prvenstvu.

- Super mi je - odgovara još dječački, s velikim osmijehom na licu.

- Stvarno je bilo lijepo u Osijeku, odigrali smo odličnu utakmicu. Otvorilo nam se, zasluženo smo slavili - govori Šitum, nije od velikih riječi, ali ipak je otkrio formulu sjajne Dinamove igre u zadnjim utakmicama.

- Svi smo kao jedan, atmosfera je odlična. Veselimo se svakoj dobroj akciji, uživamo, guštamo, zabavljamo se. I pobjeđujemo, to je ono najvažnije. Stvarno mi je prekrasno, život je divan.

Ne samo na terenu, već i izvan njega, ima sve što mu treba.

- Krenulo mi je u Dinamu, igrat ćemo, vjerujem, Ligu prvaka, sretan sam i u privatnom životu. Imam djevojku, Niku, koja je bila na utakmici kao i moji roditelji, imam puno prijatelja iz djetinjstva s kojima sam i danas jako povezan. Drago je i njima, jer se hvale okolo da su sa mnom igrali nogomet. Stvarno, ne bih ništa mijenjao u svom životu.

U Dinamo bi se jednom njegov status mogao promijeniti. Odu li Badelj i Sammir, fokus će pasti upravo na Kovačića, Šituma, Tomečaka... Ne boji se odgovornosti i onoga što nosi ta uloga.

- Nadam se da će biti tako, da ćemo Kova, ja i još neki dečki biti Dinamova budućnost. Nema brige...

Potvrdi li Dinamo u Malmöu Ligu prvaka i on bi mogao osjetiti što znači igrati na toj razini. Valjda će mu trener dati koju minutu.

- Ne znam, to je pitanje za trenera. Ja bih, naravno, volio.

Kojeg bi suparnika htio u 'eliti’, netko od velika sigurno će doći na Maksimir.

- Volio bih nekog slabijeg koga možemo proći, to je ono najvažnije. A od najvećih htio bih... Barcu! Ipak, Barcu! Neka dođu u Maksimir, da vidimo mi izbliza kakvi su to igrači, da vidimo gdje smo u susretima s takvim momčadima.

Teško ga je dulje zadržati, samo gleda kako bi “kidnuo” od mikrofona i diktafona. I kidnuo je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 07:47