Franko Andrijašević trebao bi igrati sljedećeg tjedna
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
POVRATAK KAPETANA

Daleko jača Rijeka napada Napoli! Podno Vezuva bit će Andrijašević i Halilović, a možda i ova dvojka

Bez obzira na situaciju s koronavirusom i ozljedama trener Simon Rožman je optimističan
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. studeni 2020. 15:43

Iako na treninzima za vrijeme reprezentativne stanke ponekad nije imao više od sedam igrača, Simon Rožman očekuje Rijeku u jakom sastavu u Napulju. U četvrtak u 21 sat Bijeli podno Vezuva igraju četvrtu utakmicu u skupini Europske lige, a trener vjeruje kako će većina igrača biti na raspolaganju.

Za razliku od prvog susreta s Partenopeima na Rujevici, osvajač Hrvatskog kupa bit će jači za kapetana Franka Andrijaševića, koji se oporavio od ozljede mišića i vratio treninzima. Andrijašević se ozlijedio na domaćoj utakmici s Real Sociedadom, s dosta muke igrao je u Nizozemskoj protiv AZ-a, dalje nije mogao.

Nije još idealno

Riječ je o bitnom pojačanju. No, za Napulj bi u kadru trebao biti i Tibor Halilović, a možda i Domagoj Pavičić i Luka Capan kojih nije bilo u prethodnom srazu s ekipom Gennara Gattusa. Rijeka je u tom dvoboju igrala lišena važnih karika, osim spomenutih i Štefulj je ušao s klupe jer nije bio sasvim zdrav. Arsenić, pak, i dalje neće biti spreman, njega još uvijek muči ozljeda zadnje lože zadobivena u Osijeku.

U međuvremenu koronavirus je pojačao prisutnost u momčadi do te mjere da su imali sedmoricu pozitivnih, međutim, vrijeme ide, novo testiranje je u ponedjeljak, ono je relevantno za utakmicu u četvrtak i u klubu vjeruju da će dobar dio tih igrača imati negativan nalaz te se priključiti ekipi. Oni koji nemaju simptome treniraju doma, u stanove su im donijeli bicikle i pokretne trake, a neki su COVID-19 nešto jače osjetili pa za njih to ne vrijedi.

Nije idealno, jasno je da neće moći nakon desetak dana biti vrhunski spremni, pojedini se još neće ni priključiti, ali stanje ide na bolje i Rijeka bi u Italiji trebala imati jaču momčad nego što se to prije nekoliko dana činilo. Glavni pokazatelj bit će nalazi testova, nakon njih će se znati tko ulazi u avion koji leti prema jugu Italije.

Trener Rožman tek će potom moći ozbiljnije razmišljati o načinu igre, hoće li strategija biti kao u domaćoj utakmici ili štogod drugačija. Zasad je glavno držati se epidemioloških mjera, tako igrači Rijeka na treningu koriste dvije odvojene svlačionice. Jedna je za one koji su preboljeli COVID-19, a druga za ostale koji ga nisu imali. Ova za igrače koji su ga prošli postat će sve punija, čak do te mjere da bi se uskoro moglo dogoditi da se glavnina ekipe više ne mora brinuti za rezultate testova budući da se oni koji su preboljeli COVID-19 po pravilima FIFA-e ne moraju testirati sljedeća tri mjeseca.

RIJEKA DO KRAJA GODINE

26/11/20.
(europska liga)
NAPOLI - RIJEKA
29/11/20.
(hrvatsko prvenstvo)
RIJEKA - OSIJEK
03/12/20.
(europska liga)
REAL SOCIEDAD - RIJEKA
06/12/20.
(hrvatsko prvenstvo)
HAJDUK - RIJEKA
10/12/20.
(europska liga)
RIJEKA - AZ ALKMAAR
13/12/20.
(hrvatsko prvenstvo)
RIJEKA - DINAMO
16/12/20.
(hrvatski kup)
VARAŽDIN - RIJEKA
19/12/20.
(hrvatsko prvenstvo)
S. BELUPO - RIJEKA

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:35