BRBIĆEV FAVORIT

Dalić: 'Hajduk je uvijek bio moj cilj, uvjeren sam da bih na Poljudu napravio velik posao'

'Moje rodno mjesto Livno gravitira Hajduku i moja je sportska ambicija vratiti se u Hajduk'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. prosinac 2013. 12:48

Zlatko Dalić je nakon odlaska iz Slaven Belupa proveo tri godine u Saudijskoj Arabiji, od čega je dvije godine bio u Al-Faisalyju, malom klubu s kojim je postigao zapažene uspjehe, te je u tradicionalnoj anketi u kojoj sudjeluju svi tamošnji sportski novinari proglašen i trenerom godine u toj državi. Na osnovi tih rezultata dobio je dosta drugih ponuda, te je prihvatio poziv iz Al-Hilala, najboljeg azijskog kluba gdje je prvo bio trener mlade momčadi, da bi ubrzo nakon preuzimanja prve ekipe osvojio Kup kralja i ostvario plasman u četvrtfinale Azijske lige prvaka.

Međutim u vodstvu kluba došlo je do promjena, novi menadžer postao je legendarni bivši igrač Al-Hilala Sami Al-Jaber i za Dalića bez obzira na dobar rad i rezultate tamo više nije bilo mjesta.

- Nakon tri godine odlučio sam se vratiti i odmoriti, napuniti baterije, biti s obitelji i polako se okrenuti novim izazovima. Na Bliskom istoku napravio sam velik rezultat, stekao trenersko ime i rejting. U međuvremenu sam dobio četiri korektne ponude, ali nije to bilo ono što bi me zadovoljilo u ovom trenutku - rekao je Dalić, koji je u središte zanimanja hrvatske nogometne javnosti došao kao jedan od kandidata za upražnjenu poziciju sportskog direktora Hajduka.

Dalić je u Hrvatskoj kao trener vodio Varteks, Rijeku i Slaven Belupo, no ne krije svoje simpatije prema Bijelima.

- Jedan od mojih sportskih ciljeva je Hajduk. Ja sam nakon Troglava iz Livna u Hajduku počeo karijeru, bio sam tamo par puta, moje rodno mjesto Livno gravitira Hajduku i moja je sportska ambicija vratiti se u Hajduk, nebitno u kojoj ulozi.

Poznato je da je s predsjednikom Marinom Brbićem razgovarao o mogućem dolasku na Poljud, no na razgovoru je zasad sve i ostalo.

- Zanimanje Hajduka mi zaista godi i za mene je velika čast i veliko priznanje što sam se našao u krugu ljudi koji se spominju kao kandidati za mjesto sportskog direktora. Ja sam taj posao u Varteksu radio pet godina, i tad je Varteks napravio i stvorio sve te igrače koji su se potvrdili i u drugim klubovima, kao što su Benko, Jertec, Pokrivač, Vukman, Novinić i ostali. Bio sam sportski direktor i u Rijeci godinu dana, tako da meni taj posao nije stran.

Koliko ste blizu dolaska u Hajduk u ovom trenutku i što uopće možete tamo napraviti u ovoj teškoj situaciji?

- Ako do toga dođe, uvjeren sam da bih u Hajduku napravio velik posao. Naravno, za to treba vremena. Razgovor smo obavili, ali ništa konkretno. Ja imam neke svoje planove i ambicije u ovom trenutku, dok Hajduk ima svoje planove i ambicije. Uzeli smo tajmaut, vidjet ćemo nakon Božića i Nove godine što će se događati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 10:59