Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
KAD ON NEŠTO KAŽE, ONDA TAKO I BUDE

DALMATINAC U DINAMU NAJAVLJUJE VELIKI DERBI 'Hajduk izgleda dobro, Ohandza je kao tenk, ali nema tu neke filozofije - Hajduk će pasti u Maksimiru!'

NIKOLA MORO Mladi veznjak prošao je već ‘vatreno krštenje’ protiv Hajduka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. veljača 2018. 01:15

Nikola Moro (19) imao je vrlo zanimljivu zimu. Imao je ponudu Šahtara od 15 milijuna eura, priča se nije dogodila, ali tko zna, možda ljetni prijelazni rok donese i drukčiji rasplet. Do tada je iznimno talentirani mladić u plavom dresu. Pred nedjeljni okršaj s Hajdukom kaže:

Rupe u prezentaciji

- Naš zadatak je posve jasan. On glasi: pobjeda! Dobro smo startali, pobijedili smo Osijek, svi se super osjećamo, sad trebamo nastaviti u tom stilu. Dakle, nema neke filozofije, moramo ponoviti utakmicu iz Gradskog vrta i Hajduk će pasti u Maksimiru!

To su bile uvodne rečenice momka iz Solina. Ipak, podsjetili smo ga da su Modri imali i crnih rupa u Gradskom vrtu, a Hajduk je ipak jači od Osijeka.

- Jest, slažem se, imali smo nekih rupa u prezentaciji. No to se događa, rijetki su imuni na to. Moramo učiti iz takvih situacija, ispraviti ono što nije bilo dobro, a ponoviti ono što je bilo dobro. To je formula uspjeha u derbiju. Ako se to dogodi, bit će dovoljno za trijumf nad Hajdukom.

Pitamo ga kako je vidio Hajduk na startu proljetnog dijela sezone?

- Hajduk izgleda dobro! Stvarno dobro. Vidio sam ih protiv Cibalije, pokazali su mnogo dobroga. Bilo je mnogo hvale za igru Hajduka, međutim u prvom poluvremenu nisu bili dobri, ušli su dosta loše, Cibalia je imala svoje šanse. No dobro, Hajduk je kvalitetniji od Vinkovčana,u drugoj dionici su djelovali moćno. Međutim, to nije dovoljno da bismo se morali plašiti takvog dobrog Hajduka. Respektiramo našeg protivnika, naravno, ali mi u nedjelju idemo na pobjedu, kao i u svakoj drugoj utakmici.

U Osijeku je travnjak bio OK, ali u Maksimiru će biti mnogo bolji. To bi vam u Dinamu trebalo odgovarati, zar ne?

- Nama je uvijek super kad je teren bolji. Mi težimo igri, nadigravanju, zato nam bolji tereni odgovaraju. Naša momčad želi kontrolirati igru, stvarati igru. Kad se igra na lošim terenima, onda to i nije pravi nogomet. Nemaš prave volje igrati... Zapravo, da se krivo ne shvati, imaš volju, ali uvjeti ti ne dopuštaju pokazati što znaš, pa to frustrira.

Na pitanje je li ova vezna linija Modrih najbolja s kojom je ikad igrao, Moro se malo zamislio, pa rekao...

- Mogu kazati da se s Ademijem i Doumbijom osjećam jako dobro. Vjerujem da svi vide kako dobro djelujemo, to smo pokazali i na pripremama. U Osijeku smo pokazali da smo super uigrani. Razumijemo se u igri, što je najvažnije. Sad ne bih želio komentirati je li ovo najbolja vezna linija s kojom sam igrao, jer sa svima s kojima sam igrao bio sam dobar. No moram ustvrditi da nam dobro ide...

Franck Ohandza nameće se kao najveća opasnost po Dinamo. Kako vam izgleda taj Hajdukov napadač?

- Kao tenk! Protiv Cibalije je izgledao kao čovjek koji je nezaustavljiv. Zabijao je golove, asistirao, od njega su se suparnici odbijali kao od zida. Super izgleda, ali imamo mi svoje stopere koji će se pobrinuti za njega.

Nego, je li vam lakše igrati ovakav derbi koji s sobom ipak ne nosi preveliki pritisak? Imate 12 bodova prednosti u odnosu na Hajduk, čak i ako izgubite, neće biti tragedija?

- Ne razmišljamo o tome. Najbitnije je to što smo svi svjesni da dobro igramo. Recimo. prošle sezone smo bili svjesni da nije izgledalo idealno. Kad smo u Maksimiru izgubili s 0:2, bilo nam je sasvim jasno da nismo dobro djelovali, da nismo dobro izgledali. Naravno, ta velika razlika u bodovima jest bitna, ali znamo da nam nedjeljni derbi nije onaj koji odlučuje, nije, kako se kaže, “o glavu”. Zaista nemamo pritiska, ali opet je najvažnije kako se osjećamo. A osjećamo se super, jer smo dobri. Zato je u podsvijesti lakši ulazak u derbi.

Prognoza rezultata u derbiju?

- Najbitnije je da pobijedimo! Neka bude i 1:0.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 01:55