NA REDU INTER

Damir Burić otkrio razlog loše igre Hajduka: 'Uvjeti u kojima radimo su očajni'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 07. ožujak 2016. 15:52

Hajduk dolazi u Zaprešić bez dvojice standardnih, može se kazati najboljih igrača – Tina Sušića i Jesusa Jefferson, te s pet rekonvalescenata. Sto je trener „bijelih“ damir Burić poručio:

-O tome tko će igrati protiv Intera odlučit ću doslovno u posljednji čas pred utakmicu, moj izbor će zavisiti od stanja terena u Zaprešiću.

Burić je pred novinarima iskazao zadovoljstvo radom tijekom proteklog tjedna, on kaže da se „uložilo puno truda na treninzima“, ali je još jedno zavapio da su „uvjeti pod kojima vodi momčad zapravo očajni“, jer eto „ni posljednji trening nisam mogao održati na terenu kako sam planirao“.

Dakle, Vlašić, Velez i Velazquez su u posljednje vrijeme trenirali s ekipom, oni bi vjerojatno trebali i zaigrati u slučaju da teren bude pogodan . Burić ne želi riskirati i uvoditi u momčad igrače koji su tek prošli adaptacijske treninge.

-Nas prate kritike, u jednoj mjeri su opravdane, ali su s druge strane i pretjerane u odnosu na uvjete pod kojima treniramo. No, vjerujem da ćemo se vratiti u pravu kolotečinu. Onaj sastanak s grupom igrača, starijih prvotimaca, održali smo da bi ih sve zajedno mobilizirali. Moram naglasiti da nam je sreća u više navrata okrenula leđa, dapače nije bila na našoj strani. Jer do sada sve što smo postigli bilo je zasluženo, na temelju igre…

Hajduk dolazi u Zaprešić s nadom da će se znati othrvati Interu, što znači da „bijeli“ moraju utakmicu odigrati „taktički mudro“. Posebno je Burić apostrofirao prvog strijelca Nestorovića, baš zato jer on zna iskoristi i najmanju grešku obrane.

-Ne žalim se, ne plačem, ali mora se shvatiti da kad nam kao protiv Rijeke, na primjer, nedostaje pet, šest prvotimaca, da je vrlo teško pružiti bolju igru.

U Zagreb putuje 20 igrača, pa i Tudor, koji je također bio ozlijeđen. U Poljud ostaje Venezuelanac Manuel Arteaga, koji se baš na posljednjem treningu ozlijedio. No, Arteaga ionako nije bio u prvom planu, jer će se u napadu forsirati mlada, točnije njihovi nastupi će se dozirati(radi se o Vojkoviću, Masteliću i Prskalu). Novost bi u sastavu trebala biti pozicija Maksima Bilyija, koji bi se trebao pojaviti u ulozi defanzivnog veznog igrača.

-Treće mjesto nam nije ugroženo, utakmice do kraja prvenstva ću iskoristiti kako bih utvrdio pravu snagu mlađih igrača. Želim pripremiti momčad za novu sezonu. Naravno, ne odričemo se naših nada da u kupu idemo do kraja.

Hajduk: Kalinić - Juranović, Nižić, Velazquez, Milić – Bilyi, Kalik – Maloku, Bencun, Vlašić – Velez.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 14:30