OPERACIJA 'LIGA PRVAKA'

Damir Krznar najavio Folu: 'Već u Luksemburgu trebamo sve riješiti, favoriti smo'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. srpanj 2013. 14:35

Modri u utorak startaju s europskom sezonom, u Luxembourgu igraju protiv tamošnjeg prvaka Fola Esch. Na put se kreće u ponedjeljak, avion iz zagrebačke zračne luke Pleso polijeće u 12.30 sati.

Kad su u pitanju Luksemburžani, već ima nekih zanimljivosti. Recimo, domaćini su Zagrepčanima poslali obavijest da oni neće organizirati press konferenciju prije utakmice!? Kažu da im to baš i nije običaj, pa ne žele kvariti tradiciju. Jasno vam je da i to nešto govori o prvaku Luksemburga.

Kruno Jurčić je gledao nekoliko DVD-a s utakmicama Fole, ali Dinamo ništa nije prepustio slučaju pa je Damir Krznar, asistent prvog trenera, otišao uživo pogledati prvog Dinamova europskog suparnika.

- Gledao sam ih na prijateljskoj utakmici protiv belgijskog drugoligaša Excelsiora iz Virtona. Pobijedili su 1:0, a posljednjih dvadeset minuta igrali su s igračem manje, jer su zaradili isključenje - u uvodu je kazao Krznar.

Kazat će da “djeluju kao momčad”.

- Dobro se postavljaju u igri, taktički su sasvim solidni, poštuju formaciju, disciplinirani su. Kondicijski su također sasvim solidni. Glavni hendikep su im tehnički detalji. Pokušavaju igrati sa što većim posjedom lopte. Protok lopte im je spor, imaju dosta netočnih dodavanja.

Na pitanje može li Fola na bilo koji način iznenaditi Dinamo, Krznar će kazati:

- Ne, ne može. Imaju dva-tri solidna pojedinca, ali nisu niti blizu naše kvalitete.

Mogu li se usporediti s prošlosezonskim prvim europskim suparnikom Ludogorecom?

- Ne, Ludogorec je bolja i ozbiljnija momčad. Fola igra nekakav spoj francuskog i njemačkog nogometa, njihov trener je igrao u Njemačkoj, pokušava uvesti disciplinu u igri, u tome je očigledno uspio, ali sva ta igra je limitirana onoliko koliko su mu limitirani igrači. Vidi se ruka trenera, da dobro stoje na travnjaku, ali mi smo apsolutni favoriti, to uopće nije dvojbeno.

Ipak, Damir Krznar će zaključiti.

- Naravno, bez obzira na sve ove recenzije, mi svakako nećemo podcijeniti prvaka Luksemburga. Igrat ćemo najbolje što možemo kako bismo već sve riješili u prvoj utakmici te osigurali prolaz u sljedeće pretkolo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 03:22