Damir Krznar

 RONALD GORSIC/CROPIX
TEŠKA SITUACIJA

Damir Krznar u velikim problemima: Na raspolaganju nema niti jednog zdravog napadača, otpao i Šutalo!

Dinamo uoči gradskog derbija s Lokosima ne može računati na puno igrača: ‘Jak ritam uzima danak‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. studeni 2021. 08:02

Nema puno vremena za slavlje nakon ovakvih pobjeda poput ove protiv Rapida, već jutro nakon trijumfa, a pogotovo u subotu, Damir Krznar morao se suočiti s novim problemima i dvojbama. Utakmica s Lokomotivom u Kranjčevićevoj, kao zadnja prije reprezentativne stanke, dosad su Modri baš te utakmice igrali sjajno. Prije rujanskog 'breaka', pobjeda u Osijeku (2:0), prije onog listopadskih puna mreža Dragovoljca (8:0). Kao da se Dinamo baš zahukta do stanke i onda mu taj prekid zaustavi pobjednički niz. Ako je tako, onda bi u Kranjčevićevoj Dinamo mogao odigrati dobru, kvalitetnu i pobjedničku utakmicu, premda, Krznar ima velikih problema sa sastavom.

Pod injekcijama

Naime, uoči tog dvoboja Dinamov trener nema zdravog niti jednog napadača! Bruno Petković koji u zadnje vrijeme igra 'desetku', ali bi mogao uskočiti na mjesto špice, ima taj problem s rebrom, koji je zaradio u četvrtak. Kako je rekao i sam Krznar, Petković je sam tražio zamjenu u 40. minuti, ali je na poluvremenu ipak stisnuo zube i nastavio. No, daleko od toga da je ozljeda prošla, Petkovića rebro i dalje muči, to je uvijek neugodna ozljeda i pitanje je hoće li protiv Lokomotive opet stiskati zube, igrati pod injekcijama i riskirati neku težu ozljedu. A stradao je protiv Rapida i Komnen Andrić. Dobio je udarac u stopalo, koje je nakon utakmice nateknulo, također nije bezazleno i pitanje je hoće li i on biti na raspolaganju.

S obzirom da znamo da već od ranije u kadru nema Duje Čopa i Denija Jurića, našao se Krznar na mukama na kojima dosad nije bio. Uvijek je zdrav bio barem jedan napadač, uglavnom i dvojica, a sad su sva četvorica ozlijeđeni. Hoće li Krznar posegnuti za nekim 'hibridnim' rješenjem pa u napad postaviti nekoga tko tu poziciju inače ne igra? Recimo Oršić, možda Tolić... Ili će ipak liječnici osposobiti nekoga od dvojca Petković-Andrić, jer, ipak slijedi reprezentativna stanka i bit će vremena za oporavak tijekom idućih desetak dana.

image

Petkovića muči rebro

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Nije ni to sve što se ozljeda i problema tiče. I treći junak, treći Dinamov strijelac protiv Rapida, Josip Šutalo, završio je utakmicu ozlijeđen, njemu je, kako je kazao Krznar nakon dvoboja, iskočilo rame i on ga je sam namjestio, međutim, Šutalo osjeća posljedice tog 'zahvata' te će, iz predostrožnosti, preskočiti utakmicu s Lokomotivom. No, za razliku od napadačkog dijela, Dinamov trener u obrani ima dovoljno rješenja, tu su uz Theophile-Catherinea, još i Lauritsen, Perić. Šutalo bi možda i da nije ozlijeđen preskočio ovu utakmicu, a Emir Dilaver zbog problema sa zubom propustit će i ovaj susret.

Ostali i bez Šutala

"Ritam utakmica je jak i malo je vremena za oporavak, to uzima danak. Ostali smo i bez Šutala, ta ozljeda ramena ipak je ozbiljnija, uz Ademija, Čopa i Jurića ostali smo i bez njega. A ozlijeđeni su i Petković i Andrić i još nismo načisto hoće li i oni igrati", rekao je Krznar.

Dinamo traži novu pobjedu, Krznar traži najbolji sastav koji taj cilj treba ostvariti. Nije mu lako, ionako ozljede kroje dosta toga u zadnje vrijeme, sad još i ove loše vijesti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:25