DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
MODRI VELIKI FAVORITI

Damir Krznar vraća dvostruku krunu i ostaje trener!? Dinamu sada fale samo 4 pobjede za savršenu sezonu

Već tri mjeseca Dinamo nije izgubio utakmicu u domaćim natjecanjima, zadnji je bio poraz od Šibenika
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. travanj 2021. 08:00

Damir Krznar malo-pomalo grabi prema dvostrukoj kruni. Ono što je Dinamu izmaknulo zadnje dvije godine, a Modrima je uvijek cilj osvojiti i Kup i prvenstvo, sad je sve bliže. Još uvijek nije “u džepu”, ali je nadomak. Matematički, Dinamo treba još 11 bodova za naslov prvaka, no praktično je Krznarova momčad udaljena četiri pobjede od dvostruke krune.

Jedan od većih ispita

Naime, iduće tri HNL utakmice, u Koprivnici, na Poljudu i na Rujevici, glavne su prepreke do kraja prvenstva, izvuče li Dinamo u njima svih devet bodova, moći će staviti ruku na trofej. Jer, dogodi li se takav rasplet, imat će Modri tri kola prije kraja sedam bodova više od Osijeka (ako Osječani svladaju sve suparnike), tada bi se doista trebalo dogoditi čudo da Modri u dvobojima s Varaždinom i Šibenikom u Maksimiru, te Goricom u gostima, ne osvoje barem dva boda. Dojam je da je polufinalni sraz s Goričanima u Kupu bio jedan od većih ispita, a Modri su ga na kraju, uz malo više drame, uspješno položili. To finale Kupa, utakmica s Istrom 1961, četvrta je u ovom nizu najvažnijih do kraja sezone. Četiri pobjede za dvostruku krunu.

image
Osijek, 210421.
Stadion Gradski vrt.
Nogomet: Osijek - Dinamo, utakmica 30. kola HT 1. HNL.
Na fotografiji: lovro Majer i Damir Krznar
Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX






SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix


Već tri mjeseca Dinamo nije izgubio utakmicu u domaćim natjecanjima, zadnji je bio onaj poraz od Šibenika u Maksimiru 30. siječnja (1:2), nakon toga čak 14 dvoboja bez poraza, uz samo dva remija (u Osijeku i Šibeniku, oba puta 1:1). Dakle, uza sve probleme s umorom, rotacijama i velikim brojem utakmica, Dinamo je izdržao i sad je pred samim raspletom te priče u odličnoj poziciji, dva najvažnija cilja još su uvijek realno ostvariva i živa. Sigurno je da bi osvajanjem oba trofeja ove sezone Damir Krznar zaradio velike kredite da i iduće sezone ostane na Dinamovoj klupi. To je cilj koji je stavljen pred njega kad je zamijenio Zorana Mamića, a sad se Krznar ispunjenju vrlo približio.

Poznavajući razmišljanja u Maksimiru, da kojim slučajem Dinamo nije prošao u finale i da ne osvoji Kup, bez obzira bude li prvak, bila bi to tek polovično uspješna domaća sezona. Da Modri treću sezonu zaredom ostanu bez Rabuzinova Sunca, to se od 1992. naovamo nikad nije dogodilo. U najgorem slučaju između dvaju Dinamovih Kupova prošle su dvije “posne” godine... Zato je pobjeda nad Goricom bitna i za Krznara i za Dinamo.

Veliki favorit

A kad već govorimo o finalu, spomenimo da će Istra biti deveti suparnik s kojim će se maksimirski trofejnik sučeliti u finalima. Rijeka, Hajduk, Varteks/Varaždin, Slaven Belupo, Osijek, Zagreb, Split i Inter, to su protivnici koje je dosad Dinamo imao nasuprot u finalima. Zadnja tri puta kad su Modri gubili u finalima bolja je od njih bila Rijeka (2014., 2017., 2019.), posljednji Dinamov poraz u finalu od nekog drugog kluba jest onaj iz 2000. kad je protivnik bio Hajduk.


Znači, tradicija je potpuno na strani Modrih, Dinamo će u finalu biti veliki favorit, premda Istra je ove sezone, posebno u zadnjem dvoboju u Maksimiru, bila vrlo zaguljen protivnik, motiviran i “nabrijan”.

Krznar ove sezone s Dinamom

6 POBJEDA
18. 3. Dinamo - Tottenham 3:0 (EL)
21. 3. Dinamo - Gorica 1:0 (P)
11. 4. Lokomotiva - Dinamo 0:2 (P)
18. 4. Dinamo - Istra 1961 1:0 (P)
25. 4. Dinamo - Hajduk 2:0 (P)
28. 4. Dinamo - Gorica 4:1 (K)

2 REMIJA
3. 4. Šibenik - Dinamo 1:1 (P)
21. 4. Osijek - Dinamo 1:1 (P)

2 PORAZA
8. 4. Dinamo - Villarreal 0:1 (EL)
15. 4. Villarreal - Dinamo 2:1 (EL)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 08:08