CROPIX
PROMJENA VLASNIČKE STRUKTURE

DAMIR MIŠKOVIĆ KUPUJE RIJEKU I UVODI JEDNU VELIKU PROMJENU 'Spreman sam učiniti sve kako bismo vlasnički napravili najnoviju Rijeku!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. studeni 2017. 16:18

Priča o promjeni vlasničke strukture HNK Rijeka, koju je ranije najavio predsjednik Damir Mišković, poprilično je zaintrigirala nogometnu javnost na Kvarneru, ali i šire. Ništa čudno, štogod ima veze s riječkim prvoligašem posljednjih je godina zanimljiva tema, a pogotovo najava da će doći do promjene vlasničke strukture.

U razgovoru za Novi list, Mišković je upitan ima li namjeru možda otkupiti klub od Volpija i pod kojim uvjetima?

– Zna se koliko je u klub i u infrastrukturu uloženo. Zna se kolika je njegova vrijednost. Ono što je u nogometu nemoguće procijeniti, jer je ovisno o rezultatima, pitanje je perspektive. Iako, kad se u ovom trenutku osvrnemo unazad, ne bismo se trebali bojati ni te komponente. Baš sve što smo 2012. godine zacrtali je i ostvareno, pa i mnogo više ako govorimo o emocionalnom kapitalu, ističe Mišković.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

– Rijeka će se ovaj tjedan ili za najkasnije dva redefinirati u vlasničkom smislu. I ma koliko je to tu, sasvim blizu nas, ja još uvijek ne mogu sa sigurnošću istaknuti kakav će biti konačni rezultat, kakav nas rasplet očekuje. Da se razumijemo, kad smo prije pet godina dolazili Social Sport je odigrao ključnu ulogu. Njegovim smo sredstvima sanirali dugovanja, oformili novi stručni stožer, krenuli u pobjednički niz. Ja sam spreman učiniti sve kako bismo uspjeli u otkupu vlasničkih udjela, kako bismo vlasnički napravili najnoviju Rijeku. No, to traži vrlo iscrpne pregovore koji se ipak privode kraju - naglasio je Mišković za Novi list.

Nakon što se završe pregovori, Mišković je najavio i još jednu veliku promjenu u klubu.

- Što očekuje klub? Poteći će med i mlijeko! Šalim se, ali postavimo li željenu vlasničku strukturu, nastavit ćemo imati jednake sportske ambicije: biti u vrhu hrvatskog nogometa i igrati u Europi. U kadrovskom smislu vrlo vjerojatno neće se događati značajnije promjene, a značajno će se promijeniti orijentacija na vlastite igrače. Mi u skoro vrijeme očekujemo niz igrača u prvom sastavu koji će doći iz naše škole nogometa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 07:46