Foto: Matija Djanesic / CROPIX
HARMONIJA U JEKU KRIZE

DAMIR MIŠKOVIĆ POMAŽE I IZ 'ZATOČENIŠTVA, POSLAO JE PISMO I VELIKOM EUROPSKOM KONKURENTU 'Ponosan sam, ovo jedinstvo dokaz je riječkog karaktera!'

Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 11. travanj 2020. 22:18

Prije točno dva tjedna Damir Mišković je iz svog zatočeništva u Dubaiju videoporukom objasnio složenost trenutka i ponudio prijedlog “stezanja remena”, smanjenja plaća kao pokušaj izlaza iz krize pandemije koronavirusa. Jer, treba preživjeti do kraja godine... Predsjednikov apel pao je na plodno tlo, na njegovo velikog zadovoljstvo.

Nakon što je trener Simon Rožman isti dan “potpisao” nove financijske mjere i molio da se njegovim suradnicima zajamči dvije tisuće eura plaće, a za njim i kapetan Andrej Prskalo (na ovim stranicama) prihvatio restrikcije, stiglo je priopćenje. Uprava HNK Rijeka zahvaljuje igračima na razumijevanju... Dijalogom sa stručnim stožerom i igračima u HNK Rijeka riješili su problem smanjenja plaća. Odrekli su se jedne trećine plaće za razdoblje od idućih 16 mjeseci, pristali na model isplate dvije trećine na način kako odgovora klubu.

Počelo vježbanje

Damir Mišković dobio je potvrdu o karakteru momčadi. U životu nije sve u novcu... Cijeli je svijet talac - virusa. Život nam je postao - pakao. Strah i nevjerica, zabrinutost. Svanut će sunce, ali kada.

- Dobili smo potvrdu da u klubu imamo sjajne ljude. Ono što su pokazali naši igrači na terenu u onom posljednjem nastupu, kada su prije više od mjesec dana dobili Hajduk, srcem i znanjem, sada su potvrdili izvan terena - naglašen osjećaj pripadnosti klubu. Zahvalan sam svima, ponosim se što imamo takve ljude oni su jamstvo novi uspjeha - govori Mišković iz Dubaija.

Izdao se, počeo je vježbati, trčati po stepenicama svog nebodera u Dubaiju. Stigao je sa svog tridesetog kata do prizemlja, ali u povratku je stao na petom katu i uskočio u spasonosno - dizalo.

Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

- Sportski direktor Srećko Juričić, njegov suradnik Ivan Mance, obavili su sjajan posao, razgovarali sa stručnim stožerom i igračima. Pohvale i dopredsjedniku Deanu Šćulcu i direktoru Luki Ivančiću za onaj drugi dio posla, dijaloga s članovima radne zajednice, odnosno zaposlenicima tvrtke Stadion Kantrida, te vanjskim suradnicima... Svi su pokazali da im je stalo do Rijeke, do sudbine kluba u ovim teškim vremenima. Poštovanje i razumijevanje.

Neće biti otkaza

Mišković je naglasio koliko je bitna činjenica da su igrači prihvatili novi model isplata plaća, odnosno rezove.

- Pokazali su i socijalnu osjetljivost jer su svojim pristajanjem na nove uvjete pridonijeli očuvanju radnih mjesta. Neće biti otkaza ljudi u klubu.

U novonastalim uvjetima Mišković tvrdi da su troškovi “hladnog pogona”, dok ne počne natjecanje, cca 450.000 eura. U što nisu uračunati djelatnici radne zajednice, omladinskog pogona, odnosno tvrtke za održavanje Rujevice. Svi smo na okupu, izdržat ćemo. Dolaze teška vremena, ali izdržat ćemo. Ovo jedinstvo je novi izazov - rekao je Mišković.

Rijekin predsjednik, inače, u Dubaiju amenuje priopćenja kao što je “slučaj Juričić”, demanti koji je potvrdio da sportski direktor odlazi krajem lipnja, i sada ovo o pristanku igrača na nove uvjete isplata plaća, ali i piše dirljiva pisma.

U zatočeništvu je Mišković otkrio da zapravo ima mekanu i osjetljivu dušu... Zabrinut je zbog onih kojima je teško u ovim trenucima pandemije. Pa je tako napisao pismo podrške svim hrvatskim drugoligašima, suosjeća s prijateljima iz škotskog Aberdeena, klubom s kojim je Rijeka dvaput igrala u europskim natjecanjima, a pismo podrške poslao je i Širokom Brijegu s kojim Rijeka ima prijateljske odnose. Rijeka je, da nije bilo koronavirusa, krajem ožujka imala dogovorenu turneju u Širokom Brijegu.

Mišković je u zatočeništvu pun ljubavi za sve...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:17